fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

De wereld kent een heleboel verschillende religies, allemaal met hun eigen regels en gewoontes.

Mr. Chadd zet de bekendste religies onder elkaar voor jou!

Christendom
Het Christendom is een van de meest verspreide religies ter wereld. Het leven van Jezus Christus staat bij deze religie centraal. De oorsprong van het christelijke geloof ligt in de Bijbel. In het Oude Testament wordt verteld over de schepping van de aarde en ook de komst van een profeet beloofd, een Verlosser. De christenen geloven dat Jezus Christus, geboren in het huidige Israël, deze profeet is.
religie
In het Nieuwe Testament wordt verslag gedaan van Jezus zijn leven, de wonderen die hij volbracht en zijn dood. Zijn dood wordt gezien als een belangrijk moment in het christelijke geloof, omdat hij daarmee de zonden van de mensen heeft kunnen vergeven. Na zijn dood zou Jezus weer zijn opgestaan om de Heilige Geest te helpen verspreiden over zijn volgelingen. Deze volgelingen hebben vervolgens zich ingezet om de boodschap van Jezus ook buiten Israël te verspreiden.
Wil jij nog meer weten over het christendom? Kijk dan op onze Academy bij het artikel Christendom.

Zo werkt de app


Jodendom
Het Jodendom is een van de oudste geloven ter wereld. Om die reden hebben ze een hele lange geschiedenis, die tot ongeveer 3000 voor Christus loopt. In het Jodendom staan de tien geboden die God aan Mozes gaf centraal. Een lange tijd zijn de Joden verspreid geweest over de wereld, maar sinds ongeveer zeventig jaar hebben zij weer een eigen land: Israël.
De Tenach is het heilige boek van de Joden. Het is gelijk aan wat in het Christendom het Oude Testament heet. De Tenach bestaat eigenlijk uit 39 verschillende boeken over verschillende profeten. De belangrijkste boeken zijn de eerste vijf boeken, de Torah. In de Torah wordt met name verteld over de geschiedenis van de Israëlieten, maar ook over de schepping van de mensen en de aarde door God in het boek Genesis. In Joodse gebedshuizen, synagogen, wordt uit de Torah voorgelezen en verteld door de rabbi, de voorganger van de Joodse dienst.
Wil jij nog meer weten over het jodendom? Kijk dan op onze Academy bij het artikel Jodendom.

Islam
De Islam is één van de grootste en meest verspreide geloven ter wereld. De Islam wordt beleden in landen in Afrika, tot aan het Midden-Oosten en Azië. In de Islam staat het geloof in Allah en zijn profeet Mohammed centraal.
De Islam is ontstaan dankzij de openbaringen die de engel Gabriël deed aan de profeet Mohammed (570-632). Tijdens reizen als koopman besloot Mohammed vaak te gaan mediteren in de bergen, waar hij visioenen / openbaringen ontving, die hij rond ging vertellen.

Hij kreeg al snel veel aanhangers en wist samen met zijn volgelingen Mekka te veroveren. In de decennia na de dood van Mohammed hebben de volgelingen van Mohammed zijn woord opgeschreven in de Koran. In 114 soera’s (hoofdstukken) wordt verteld over de openbaringen die aan Mohammed zijn gedaan en hoe een goede moslim dient te leven.
Wil jij meer weten over de Islam? Kijk dan op onze Academy bij Islam.
 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Jeffrey.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag via de app

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp