Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Religie

De wereld kent een heleboel verschillende religies, allemaal met hun eigen regels en gewoontes.

Mr. Chadd zet de bekendste religies onder elkaar voor jou!

Christendom

Het Christendom is een van de meest verspreide religies ter wereld. Het leven van Jezus Christus staat bij deze religie centraal. De oorsprong van het christelijke geloof ligt in de Bijbel. In het Oude Testament wordt verteld over de schepping van de aarde en ook de komst van een profeet beloofd, een Verlosser. De christenen geloven dat Jezus Christus, geboren in het huidige Israël, deze profeet is.

religie

In het Nieuwe Testament wordt verslag gedaan van Jezus zijn leven, de wonderen die hij volbracht en zijn dood. Zijn dood wordt gezien als een belangrijk moment in het christelijke geloof, omdat hij daarmee de zonden van de mensen heeft kunnen vergeven. Na zijn dood zou Jezus weer zijn opgestaan om de Heilige Geest te helpen verspreiden over zijn volgelingen. Deze volgelingen hebben vervolgens zich ingezet om de boodschap van Jezus ook buiten Israël te verspreiden.

Wil jij nog meer weten over het christendom? Kijk dan op onze Academy bij het artikel Christendom.

Zo werkt de app

Jodendom

Het Jodendom is een van de oudste geloven ter wereld. Om die reden hebben ze een hele lange geschiedenis, die tot ongeveer 3000 voor Christus loopt. In het Jodendom staan de tien geboden die God aan Mozes gaf centraal. Een lange tijd zijn de Joden verspreid geweest over de wereld, maar sinds ongeveer zeventig jaar hebben zij weer een eigen land: Israël.

De Tenach is het heilige boek van de Joden. Het is gelijk aan wat in het Christendom het Oude Testament heet. De Tenach bestaat eigenlijk uit 39 verschillende boeken over verschillende profeten. De belangrijkste boeken zijn de eerste vijf boeken, de Torah. In de Torah wordt met name verteld over de geschiedenis van de Israëlieten, maar ook over de schepping van de mensen en de aarde door God in het boek Genesis. In Joodse gebedshuizen, synagogen, wordt uit de Torah voorgelezen en verteld door de rabbi, de voorganger van de Joodse dienst.

Wil jij nog meer weten over het jodendom? Kijk dan op onze Academy bij het artikel Jodendom .

Islam

De Islam is één van de grootste en meest verspreide geloven ter wereld. De Islam wordt beleden in landen in Afrika, tot aan het Midden-Oosten en Azië. In de Islam staat het geloof in Allah en zijn profeet Mohammed centraal.

De Islam is ontstaan dankzij de openbaringen die de engel Gabriël deed aan de profeet Mohammed (570-632). Tijdens reizen als koopman besloot Mohammed vaak te gaan mediteren in de bergen, waar hij visioenen / openbaringen ontving, die hij rond ging vertellen.

Hij kreeg al snel veel aanhangers en wist samen met zijn volgelingen Mekka te veroveren. In de decennia na de dood van Mohammed hebben de volgelingen van Mohammed zijn woord opgeschreven in de Koran. In 114 soera’s (hoofdstukken) wordt verteld over de openbaringen die aan Mohammed zijn gedaan en hoe een goede moslim dient te leven.

Wil jij meer weten over de Islam? Kijk dan op onze Academy bij Islam.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Pluriforme samenleving

Ideologieën

De grondwet

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}