START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Pluriforme samenleving

Nederland is een pluriforme samenleving, wie weet heb je er wel eens van gehoord!

Wat betekent dat precies? Hieronder leggen we het je uit!

pluriforme samenleving

Betekenis

‘Pluri-’ betekent ‘veel’. Het woord ‘-form’ betekent vormen of vormig. Gezamenlijk kun je dus zeggen dat pluriform ‘veelvormig’ betekent. Dit is eigenlijk ook precies wat het betekent als je het in de context van maatschappijleer plaatst.

Een pluriforme samenleving is een samenleving waarin verschillende groepen mensen met elkaar samenleven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende religieuze groepen die in een samenleving aanwezig zijn of groepen mensen van verschillende etniciteiten. Deze mensen hebben natuurlijk verschillende culturen, gewoontes en dergelijke.

Nederland is hier een perfect voorbeeld van! In ons land wonen christenen, moslims, joden zonder grote problemen bij elkaar, wat laat zien dat we in Nederland heel tolerant (=respectvol) zijn naar andere geloven toe. Ook wonen hier mensen uit veel verschillende landen en continenten, van Aziaten tot Afro-Amerikanen.

Zo werkt de app

Voor de politiek heeft deze pluriforme samenleving natuurlijk ook gevolgen. Verschillende groepen mensen hebben verschillende culturen, gewoontes en dergelijke. Voor de politiek is het een taak om te zorgen dat al deze culturen eerlijk en gelijk behandeld worden. Het mag niet zo zijn dat blanke Nederlanders bijvoorbeeld meer rechten hebben dan donkere Nederlanders. Daar moet goed op gelet worden!

En nu jij!

  • Wil jij nog even oefenen met het begrip pluriforme samenleving? Leg dan uit waarom het dorp of de stad waarin jij woont ook pluriform is.
  • Welke verschillende geloven / etniciteiten etc. zijn er aanwezig?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Religie

Dominante cultuur, subcultuur en tegencultuur

Sociale cohesie

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!