START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Marxisme: wat hield dat precies in?

De naam van deze stroming komt van één van de grondleggers van het marxisme, Karl Marx.

Maar wat houdt deze stroming nou eigenlijk precies in?

Mr. Chadd zocht het voor je uit, lees snel verder!

Standpunten

In feite komt het marxisme vooral op voor de lagere klassen van de samenleving. Ze noemen dit het proletariaat, wat we kunnen omschrijven als de arbeidersklasse. Het grote doel van het marxisme is een samenleving waarin iedereen gelijk is.

Ze streven ernaar dat er geen geld, religie, bezit of oorlog zal zijn. Wanneer mensen over het algemeen denken aan het Marxisme wordt er direct gedacht aan het feit dat er geen geld is, maar het feit dat religie geen rol mocht spelen was voor Marx ook belangrijk. De religie die het marxisme aanhangt is dan ook het atheïsme, waarbij je in geen enkele god gelooft.

marxisme

Sociale klassen

Het marxisme was gebaseerd op het feit dat er drie sociale klassen bestonden: de adel, de aandeelhouders en het proletariaat. Zoals gezegd, het marxisme kwam op voor het proletariaat, omdat ze van mening waren dat deze klasse werd uitgebuit. Volgens het marxisme zou er een revolutie moeten plaatsvinden waarbij het volk de macht overneemt van de adel. Kortom, het bezit van rijken zou onder de armen moeten worden verdeeld.

Zo werkt de app

Aanhangers

Zoals je misschien al wel had kunnen begrijpen, is het marxisme een soort voorganger van het moderne socialisme en communisme . Daarom waren bekende communistische leiders als Mao Zedong van China en de Russische Lenin aanhangers van het marxisme.

Oefenvraag

Wat was de reden waarom er juist voor het proletariaat werd opgekomen in het marxisme?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Politieke stromingen

Vakbonden

Ideologieën

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!