START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Politieke stromingen

In Nederland heb je verschillende politieke stromingen. Dit is niet helemaal hetzelfde als politieke partijen.

Er kunnen namelijk meerdere politieke partijen een bepaalde visie volgen van een politieke stroming. Er zijn drie overheersende politieke stromingen in Nederland. Namelijk: sociaaldemocratie, de christendemocratie en het liberalisme.

Politieke Stromingen

Sociaaldemocratie

Sociaaldemocratie is een stroming die streeft naar gelijke kansen voor iedereen, een gelijkmatige verdeling van bezit en een sterkere positie van zwakkeren in de samenleving. Volgens hen moet de overheid veel invloed hebben in de samenleving. Deze stroming is sterk gericht op het verbeteren van de sociaaleconomische en maatschappelijke positie van de lage- en middenklasse. Sociaaldemocraten gaan vaak samen met linkse partijen. De PvdA is hier een voorbeeld van.

De christendemocratie

De christendemocratie is een stroming die zich baseert op de Bijbel, de christelijke traditie en de principes van de democratie. De christendemocratie staat eigenlijk in het midden. Tussen het rechtse liberalisme en het linkse sociaaldemocratie. Het CDA en de ChristenUnie zijn hier voorbeelden van.

Liberalisme

Het liberalisme is een politieke stroming die streeft naar een zo groot mogelijke vrijheid van ieder mens. Liberalen willen juist zo weinig mogelijk inmenging van de overheid. Zij vinden dat iedereen voor zichzelf kan zorgen. Het liberalisme gaat vaak samen met rechtse partijen, de VVD is hier een voorbeeld van.

Zo werkt Mr. Chadd

Oefenvraag

Beantwoord bij welke politieke stroming deze stellingen horen:

  1. In ons land moet iedereen zoveel mogelijk vrijheid hebben.

  2. De rijken moeten meer belasting betalen.

  3. Onze ideeën moeten gebaseerd zijn op het geloof.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Politieke partijen: links en rechts, wat is het verschil?

Ideologieën

Democraten en Republikeinen

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!