Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Tips voor eindexamen economie (vmbo, havo, vwo)

Tips voor economie-examen

Tijdens het economie-examen komen veel verschillende onderwerpen aan bod. De meeste daarvan ken je misschien al. Denk aan het maken van winst- en verliesrekeningen, het concept van belasting of hoe inflatie werkt.

Wil je weten wat sowieso aan bod komt? En hoe je het beste leert voor je examen? Geen probleem! Met de examentips voor economie van Mr. Chadd bereid jij je optimaal voor – of je nu naar het vwo, havo of vmbo gaat.

Economie-examen voorbereiden

Goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt helemaal voor een vak als economie. Je moet namelijk veel verschillende onderwerpen kennen. Tijdens je economie-examen moet je veel onderwerpen kennen én toepassen. Met de volgende onderwerpen krijg je ongetwijfeld te maken:

Tip 1: Belangrijkste concept: vraag en aanbod

Als er één onderwerp centraal staat bij economie, is het vraag en aanbod wel. Het bepaalt de prijs en hoeveelheid van een product in de markt. Vraag en aanbod zijn afhankelijk van verschillende factoren. Welke dat zijn? Bekijk onze handige vraag en aanbod samenvatting .

Tip 2: Bekijk het nieuws en de actualiteit

In elk economie-examen worden vragen gesteld over actuele economische onderwerpen. Denk aan de crisis of de corona-pandemie. Lees eens de krant of zoek online naar economisch nieuws. En behandelt je leraar tijdens de les zulke actuele onderwerpen? Grote kans dat actualiteit onderdeel uitmaakt van je examen!

Tip 3: Leer verschillende marktvormen

Monopoly ken je ongetwijfeld. De naam van het spel slaat op een van de marktvormen die je leert bij economie. Leer de verschillende marktvormen (waaronder volkomen concurrentie en oligopolie) goed. Elk jaar komen vragen over bijvoorbeeld het aantal aanbieders en vragers per marktvorm terug.

Leren voor je economie-examen

Voor het economie-examen moet je door veel lesstof heen. We raden je aan om daar eerst een overzicht van te maken. Dit helpt je om vervolgens een goede planning maken. Heb je daar hulp bij nodig? De economie-coaches van Mr. Chadd staan voor je klaar. En om zo soepel mogelijk door al die lesstof heen te gaan, moet je:

– Op tijd beginnen;

– Bepalen wat je al kent en wat nog niet;

– Meteen vragen als je iets niet goed begrijpt.

Nog een bonustip: kijk wat werkt voor jou! Lukken economische berekeningen je ’s ochtends niet goed, maar ’s middags wel? Leer je beter in blokken van 30 minuten, of juist in marathons van een paar uur?

Examentips economie

Vergeet je rekenmachine niet. Je mag bij het economie-examen geen grafische rekenmachine gebruiken. Neem verder een potlood, gum, passer en geodriehoek mee – handig voor als je grafieken met bijvoorbeeld vraaglijnen tekent.

Om het je makkelijk te maken, hebben we hieronder de best gelezen academy-blogs voor je op een rijtje gezet.

Hoe bereken je het break-even punt? Wat is prijselasticiteit? Wat is inflatie en deflatie? Hoe reken je met procenten?

Geen stress voor en tijdens je examen economie

Staat het economie-examen voor de deur en sta je er niet goed voor? Ga je zakken als er nu niet even flink wordt aangepakt? De coaches van Mr. Chadd staan altijd voor je klaar.

Onze bijles economie is er voor scholieren van alle leerjaren en niveaus: vwo, havo en vmbo. Je maakt samen met je coach een overzicht van de lesstof. Ook creëren we een strakke planning in aanloop naar de examens toe. We gaan voor structuur én plezier: zo neemt je zelfvertrouwen in het examen met de week toe! En je beheersing van het vak uiteraard ook.

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}