START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Eindexamen wiskunde? Gebruik deze handige tips – Mr. Chadd

Examentips wiskunde: handig voor vmbo, havo en atheneum

Het wiskunde-examen komt steeds dichterbij. Rond deze tijd krijgen wij dan ook steeds vaker de vraag: Hoe leer je het beste voor je wiskunde-examen? En wat moet je allemaal snappen? In dit blog geven we handige examentips voor wiskunde. Zo ga je zelfverzekerd en goed voorbereid de examenperiode in!

Wiskunde-examen voorbereiden

Tijdens het examen wiskunde komt er van alles op je af: regels, formules, berekeningen. Je moet veel onderwerpen snappen en kunnen toepassen. Wil jij je zo goed mogelijk voorbereiden op het wiskunde-examen? Deze onderwerpen moet je in ieder geval weten:

Tip 1: Leer eenheden omrekenen

Bij sommige examensommen staan de getallen niet in de eenheid waarmee je wilt rekenen. Er staat in de vraag bijvoorbeeld centimeter, terwijl je het antwoord in kilometers moet uitdrukken. Of er staat gram in plaats van liter. In zulke gevallen moet je eenheden omrekenen.

Tip 2: Rekenen met verbanden

Tijdens het wiskunde-examen moet je rekenen met verschillende verbanden: wortels, machten en lineaire en exponentiële verbanden. Stamp de standaardformules goed in je hoofd en oefen berekeningen met groeifactoren en tijden.

Tip 3: Begrijp wetenschappelijke notaties

Er zijn altijd examenvragen met hele grote of juist hele kleine getallen. Je kunt de vraag krijgen om wetenschappelijke notatie gebruiken. Lees hier hoe wetenschappelijke notatie werkt. Zo schrijf je zulke getallen overzichtelijk op.

Hoe leer je voor het wiskunde-examen?

Wiskunde is een vak waarbij je al snel achter de feiten aan loopt. Loop je een achterstand op, dan werk je die vaak niet even snel weg. Onze tips om een achterstand te voorkomen:

– Begin op tijd met leren;

– Vraag het meteen als je iets niet goed begrijpt;

– Oefen, oefen, oefen.

Bij wiskunde moet je onderwerpen écht kunnen toepassen. Hoe je dat het beste leert? Door te oefenen! Maak bijvoorbeeld oude wiskunde-examens, zodat je gewend raakt aan de vragen. Heb je tijdens de voorbereiding vragen? Met de Mr. Chadd-app krijg je binnen 10 seconden hulp van onze wiskunde-begeleiders!

Examentips wiskunde: tijdens het examen

tromgeroffel Is het grote moment aangebroken? Begint je wiskunde-examen bijna? We hebben nog twee bonus-tips voor tijdens het wiskunde-examen:

– Schrijf op hoe je tot een antwoord komt;

– Neem al je spullen mee.

Je wiskundeleraar wil graag zien hoe jij tot een antwoord komt. Schrijf je alleen het antwoord op? Zonde: zo laat je punten liggen. Schrijf daarom altijd de stappen op die je hebt gezet. In het geval van een rekenmachine, moet je aangeven welke functies je hebt gebruikt.

Last but not least: vergeet je spullen niet. Je hebt een grafische rekenmachine, potlood, gum, passer en geodriehoek nodig om je wiskunde-examen te halen.

Heb je vragen over specifieke wiskunde-onderwerpen? Bekijk ons overzicht van de best gelezen academy-blogs.

De stelling van Pythagoras: hoe werkt het? Alles over de rekenvolgorde: wat doe je eerst? Hoe reken je eenheden om? Hoe reken je met groeifactoren?

Zonder stress je wiskunde-examen maken

Komt het wiskunde-examen snel dichterbij en loopt de stress hoog op? Is er al een achterstand en wil je erger voorkomen? Onze coaches staan altijd voor je klaar.

De bijles wiskunde van Mr. Chadd is er voor alle leerjaren en niveaus: vmbo, havo en vwo. We maken samen een overzicht van de lesstof en een planning om naar de examens toe te werken. Door op een gestructureerde manier te werken, neemt je zelfvertrouwen én de beheersing van wiskunde elke week toe.

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!