Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Eindexamen wiskunde? Gebruik deze handige tips – Mr. Chadd

Examentips wiskunde: handig voor vmbo, havo en atheneum

Het wiskunde-examen komt steeds dichterbij. Rond deze tijd krijgen wij dan ook steeds vaker de vraag: Hoe leer je het beste voor je wiskunde-examen? En wat moet je allemaal snappen? In dit blog geven we handige examentips voor wiskunde. Zo ga je zelfverzekerd en goed voorbereid de examenperiode in!

Wiskunde-examen voorbereiden

Tijdens het examen wiskunde komt er van alles op je af: regels, formules, berekeningen. Je moet veel onderwerpen snappen en kunnen toepassen. Wil jij je zo goed mogelijk voorbereiden op het wiskunde-examen? Deze onderwerpen moet je in ieder geval weten:

Tip 1: Leer eenheden omrekenen

Bij sommige examensommen staan de getallen niet in de eenheid waarmee je wilt rekenen. Er staat in de vraag bijvoorbeeld centimeter, terwijl je het antwoord in kilometers moet uitdrukken. Of er staat gram in plaats van liter. In zulke gevallen moet je eenheden omrekenen – en daar heeft Mr. Chadd een paar handige ezelsbruggetjes voor.

Tip 2: Rekenen met verbanden

Tijdens het wiskunde-examen moet je rekenen met verschillende verbanden: wortels, machten en lineaire en exponentiële verbanden. Stamp de standaardformules goed in je hoofd en oefen berekeningen met groeifactoren en tijden.

Tip 3: Begrijp wetenschappelijke notaties

Er zijn altijd examenvragen met hele grote of juist hele kleine getallen. Je kunt de vraag krijgen om wetenschappelijke notatie gebruiken. Lees hier hoe wetenschappelijke notatie werkt. Zo schrijf je zulke getallen overzichtelijk op.

Hoe leer je voor het wiskunde-examen?

Wiskunde is een vak waarbij je al snel achter de feiten aan loopt. Loop je een achterstand op, dan werk je die vaak niet even snel weg. Onze tips om een achterstand te voorkomen:

– Begin op tijd met leren;

– Vraag het meteen als je iets niet goed begrijpt;

– Oefen, oefen, oefen.

Bij wiskunde moet je onderwerpen écht kunnen toepassen. Hoe je dat het beste leert? Door te oefenen! Maak bijvoorbeeld oude wiskunde-examens, zodat je gewend raakt aan de vragen. Heb je tijdens de voorbereiding vragen? Met de Mr. Chadd-app krijg je binnen 10 seconden hulp van onze wiskunde-begeleiders!

Examentips wiskunde: tijdens het examen

tromgeroffel Is het grote moment aangebroken? Begint je wiskunde-examen bijna? We hebben nog twee bonus-tips voor tijdens het wiskunde-examen:

– Schrijf op hoe je tot een antwoord komt;

– Neem al je spullen mee.

Je wiskundeleraar wil graag zien hoe jij tot een antwoord komt. Schrijf je alleen het antwoord op? Zonde: zo laat je punten liggen. Schrijf daarom altijd de stappen op die je hebt gezet. In het geval van een rekenmachine, moet je aangeven welke functies je hebt gebruikt.

Last but not least: vergeet je spullen niet. Je hebt een grafische rekenmachine, potlood, gum, passer en geodriehoek nodig om je wiskunde-examen te halen.

Heb je vragen over specifieke wiskunde-onderwerpen? Bekijk ons overzicht van de best gelezen academy-blogs.

De stelling van Pythagoras: hoe werkt het? Alles over de rekenvolgorde: wat doe je eerst? Hoe reken je eenheden om? Hoe reken je met groeifactoren?

Zonder stress je wiskunde-examen maken

Komt het wiskunde-examen snel dichterbij en loopt de stress hoog op? Is er al een achterstand en wil je erger voorkomen? Onze coaches staan altijd voor je klaar.

De bijles wiskunde van Mr. Chadd is er voor alle leerjaren en niveaus: vmbo, havo en vwo. We maken samen een overzicht van de lesstof en een planning om naar de examens toe te werken. Door op een gestructureerde manier te werken, neemt je zelfvertrouwen én de beheersing van wiskunde elke week toe.

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}