fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Mr. Chadd houdt de intrinsieke motivatie om te leren vast

Mr. Chadd heeft het eerste digitale leerplatform ter wereld ontwikkeld. Middelbare scholieren en mbo- en hbo-studenten kunnen hier on demand hun vragen stellen en worden altijd door gescreende, universitair geschoolde coaches geholpen die in het vakgebied doorstuderen waarover de scholier een vraag stelt. Dit concept is uniek, omdat Mr. Chadd altijd bereikbaar is: voor, tijdens en na schooltijd. Doordeweeks en in het weekend. Studenten kunnen hierdoor op ieder moment leren en hoeven niet meer op de eerstvolgende les te wachten. Bij Mr. Chadd is de scholier binnen 10 seconden gekoppeld aan een coach, die gespecialiseerd is in de gevraagde lesstof. De coach voorziet de leerling van uitleg op maat, zodat hij/zij binnen 10 minuten weer zelfstandig aan de slag kan.

“Differentiëren doe ik met Mr. Chadd”

Sinds het schooljaar 2017 – 2018 heeft Mr. Chadd een samenwerking met ROC Noorderpoort. Dit ROC heeft 13.000 scholieren. Mbo-studenten maken in de klas gebruik van deze vorm van digitale assistentie. Docenten geven aan dat het een makkelijk middel om te differentiëren is waarbij de behoefte van de leerling direct persoonlijk afgestemd wordt. Ook wordt de app gebruikt tijdens stages en als voorbereiding op toetsen. Mr. Chadd voorziet de student in het krijgen van de juiste kennis op het juiste moment. Omdat het platform uitermate geschikt is om ook in de avonduren te gebruiken, is het de toegevoegde waarde van Mr. Chadd dat het de scholier écht kan helpen ontwikkelen op momenten dat de leraar niet bereikbaar is. Dit kan ook tijdens een tussenuur of wanneer een les uitvalt.

Meer weten?
Mr. Chadd is in januari 2015 opgericht door Jan Kuipers en Kim van der Esch. Jan heeft zijn achtergrond in accountancy en Kim is docent, gedragswetenschapper en onderwijskundige. Zij hebben hun idee gevalideerd door met 2000 middelbare scholieren in gesprek te gaan over hun schoolwerkzaamheden en de wijze waarop zij hierin het liefste begeleid zouden worden. Uit deze bevindingen is Mr. Chadd ontstaan. Inmiddels helpt Mr. Chadd niet alleen middelbare scholieren in Nederland, maar ook in België. De prestaties van de leerlingen die zij ondersteunen gaan in de eerste maand al gelijk omhoog. De gebruikers van Mr. Chadd geven aan dat zij gemotiveerd en gestimuleerd worden om te leren. Zij worden namelijk direct geholpen door coaches die hun problemen begrijpen, op een manier die bij de belevingswereld van de leerling aansluit.

Met Mr. Chadd verbeteren wij het leerproces op drie manieren. Allereerst door er altijd voor de scholier te zijn. Wij spelen gelijk op zijn of haar behoefte in, waardoor de scholier gemotiveerd blijft om te leren. Deze hulp is altijd persoonlijk en aangepast op het niveau en het leerjaar van de scholier. Ten tweede door de vragen die scholieren stellen te delen met hun docenten. Zo doceren wij als een systeem. Wij werken samen. De docent kan in zijn lessen extra inspelen op de vragen die scholieren op ons systeem stellen en ze van extra uitleg voorzien. Juist herhaling is in het leerproces enorm waardevol. Ten derde speelt Mr. Chadd de gestelde vragen anoniem door aan uitgevers. Zij kunnen de content van hun methodes aanpassen aan de hand van veelgestelde vragen. Deze kunnen als hiaten in de leerboeken worden gezien. Zo wordt het onderwijs op drie vlakken verbeterd.

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp