Mr. Chadd helpt met het begrijpen van de stof

Leestijd: 10 minuten

Kennisoverdracht is het centrale proces binnen traditioneel onderwijs. In de praktijk betekent dit dat docenten vooral gericht zijn op het uitdragen van kennis en het overdragen van feiten naar de leerlingen en studenten. Dit proces heeft echter een grote beperkingen, die in onze moderne technologische samenleving steeds beter zichtbaar is. Het ‘weten’ van feiten en theorie is niet hetzelfde als het begrijpen ervan.

Bij begrijpen wordt er een beroep op je bevattingsvermogen (je snapt hoe je tot een antwoord op die som kunt komen). Studenten kunnen iets weten, maar of ze het dan ook snappen en begrijpen is nog maar de vraag. En is dit niet juist wat zo belangrijk is voor toekomstig werk?

Meestal wordt in afsluitende tentamens bekeken of de student de geleerde lesstof kan
reproduceren door beroep te doen op het vermogen om feiten te onthouden. De student die
slaagt, heeft laten zien dat hij of zij het tentamen met een voldoende kon afleggen door een zo correct mogelijk reproductie van de stof. Maar is deze student ook bekwaam? En omgekeerd, zijn de studenten die het tentamen niet haalden, onbekwaam?

Het is aan de docent zelf om de leerlingen de stof beter te helpen begrijpen. In de praktijk is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Toenemende werkdruk, grotere klassen en
gestandaardiseerd lesmateriaal zijn problemen in het onderwijs die steeds vaker minder ruimte overlaten voor het stimuleren van begrip.

Een feit kan tegenwoordig immers gemakkelijk gegoogeld worden, begrip echter niet.

Zo werkt het

Titel

Mr. Chadd kan helpen begrijpen

Onze begeleiders ondersteunen het reguliere onderwijs door extra aandacht te bieden aan persoonlijke vragen, brede uitleg en verdieping. De begeleider beantwoord de vragen en knelpunten die naar boven komen tijdens het leren. Begrijp je een vraag niet, dan geeft Mr. Chadd je niet alleen het antwoord, maar legt je ook uit hoe je de volgende keer zelf tot dit antwoord kan komen.

Vragen stellen is een belangrijk onderdeel van het hebben van een onderzoekende houding. Dit is een vaardigheid die tijdens de gehele schoolloopbaan centraal staat. Het durven stellen van vragen en het aangeven als je iets niet begrijpt, is echter voor veel leerlingen erg lastig. Mr. Chadd helpt de leerlingen die moeite hebben met klassikaal onderwijs en stelt ze in staat om alle vragen te stellen die ze wensen.

Suze Hiemstra

Suze Hiemstra

2 juni, 2021

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons