fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Hoe Jan (28) en Kim (30) de bijlesindustrie voorgoed veranderen

Schaduwonderwijs, ofwel aanvullende onderwijsactiviteiten die ouders zelf betalen, is booming. Nederland kent meer dan 66.000 grote en kleine aanbieders van bijles, huiswerkbegeleiding en huiswerkhulp. In 2015 ging er een bedrag van 150 miljoen om in de ‘bijlesindustrie’: meer dan het dubbele van de besteding in deze sector in 2003.

Met de opkomst van het schaduwonderwijs neemt de ongelijkheid sterk toe. Wie geen geld heeft, valt buiten de boot. Een gemiddeld pakket van 10 uur bijles, kost zo’n € 190 per maand. Precies dat stootte Jan Kuipers (28) en Kim van der Esch (30) tegen het zere been. Iedereen verdient de kans om optimaal te presteren op school.

We hebben de prijzen van diverse grote landelijke bijlesreuzen op een rijtje gezet: 10 uur bijles kost bij BijlesNetwerk € 180, bij StudentsPlus € 210 en bij StudieKring zelfs € 295 per maand!

Kim is onderwijskundige en was al bekend met de kracht van digitale hulpmiddelen die aansluiten op de belevingswereld van kinderen. Jan gelooft vanaf dag één in het toegankelijk maken van online huiswerkhulp voor een zo groot mogelijk publiek. Samen hebben ze in 2014 de app Mr. Chadd ontwikkeld, waarmee scholieren binnen 10 seconden met een coach worden verbonden die antwoord en uitleg geeft op alle huiswerkvragen.

Zo werkt Mr. Chadd


De insteek van Mr. Chadd is zo anders, dat dit de bijlesindustrie voorgoed kan veranderen. Doordat de app coaches en scholieren slim koppelt, zijn de coaches veel productiever. Voor elk vak zijn andere coaches, waardoor je altijd terecht kunt bij een expert. Scholieren hoeven niet op een bepaald tijdstip in een bepaald lokaal te zitten, maar kunnen op ieder moment en op iedere plek via de app vragen stellen.

Door deze innovatieve manier van werken kost Mr. Chadd geen € 180,- per maand, maar slechts € 26,95 met het populair abonnement. Jan realiseert zich dat dit een grote stap is: “Goede huiswerkhulp is nog steeds niet gratis, maar met een besparing van 90% wordt huiswerkhulp bereikbaar voor een veel grotere groep scholieren. En daar doen we het voor.”

Ben je benieuwd geworden naar deze revolutionaire app? Wil jij ook de beste huiswerkhulp, of ben je klaar met teveel betalen?

Andere bezoekers keken ook naar: Artikel Financieel Dagblad: Interview met Jan Kuipers

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp