fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Johan (43) over de voordelen van online huiswerkhulp

Geen tijd voor strijd

In steeds meer huishoudens is huiswerk een bron van strijd tussen ouders en kinderen. Vooral tweeverdieners lijken eronder te lijden: het is best pittig om na een werkdag nog de energie op te brengen om je kind te motiveren voor zijn huiswerk. Met zo veel leuke afleidingen als gamen, appen of eindeloos Enzo Knol kijken, ontaardt een huiswerkvraag dan al snel in een felle discussie.

Johan (43), accountmanager bij een telecombedrijf, vertelt over zijn ervaringen met online huiswerkhulp.

“Ik werk zelf fulltime en kom op goede dagen rond half zes thuis. Mijn vrouw staat drie dagen voor de klas en is er meestal rond zes uur. Als zij thuiskomt, gaan we aan tafel en nemen we de dag door. Met twee pubers van 13 en 15 betekent dat veel verhalen over school, klasgenoten en nog veel meer.
We weten dat beide jongens niet helemaal voldoende tijd aan school besteden, maar ja, zolang het goed gaat…  En dat ging het ook lange tijd. Maar sinds kort komt de oudste met de ene na de andere onvoldoende thuis, en dan moet de proefwerkweek nog komen.

Na het eten huiswerk maken is echt een no-go. Hij is totaal niet gemotiveerd om nog iets te doen. “Het lukt toch niet” en “Ik snap het toch allemaal niet” zijn wat hem betreft genoeg argumenten om de rest van de avond maar weer de tablet erbij te pakken. Toen mijn vrouw over huiswerkbegeleiding begon, werd hij boos en hebben we hem de hele avond niet meer gezien.
Ik ben gaan googelen en schrok me rot. Alleen al op het forum van de Kindertelefoon stonden meer dan 600 topics over huiswerkstress, ruzies en alle ellende die daaraan is gerelateerd. Ook vond ik online een mogelijke oplossing.

Na nog een paar fikse ruzies konden we hem eindelijk een keer bereiken. Hij snapte dat het een probleem was dat hij moest gaan oplossen: je kunt wel blijven zitten, maar volgend jaar heb je heus niet zomaar meer motivatie. We hebben het probleem bij hem neergelegd en gevraagd of hij online huiswerkhulp een oplossing vond. Chatten met een coach wanneer hij wil, zonder gezeur of verplichtingen. Geen discipline erin drillen, maar gewoon een inhoudelijke hulplijn voor moeilijke vragen. We werken er nu drie weken mee. Hoe de proefwerkweek gaat, daar zullen we binnenkort achter komen. Maar huiswerk is geen verboden onderwerp meer; soms heeft hij het al uit zichzelf gemaakt als ik thuiskom. En de eerste voldoende voor Bio is binnen!”

Voor Johan (43) is online huiswerkhulp een uitkomst gebleken. Ben je benieuwd of online huiswerkhulp ook voor jouw kinderen geschikt is?

In tweederde van de Nederlandse gezinnen is ruzie over het huiswerk een dagelijks probleem. Met Mr. Chadd is dit verleden tijd.
In tweederde van de Nederlandse gezinnen is ruzie over het huiswerk een dagelijks probleem. Met Mr. Chadd is dit verleden tijd.

Kim van der Esch, onderwijskundige

Andere bezoekers keken ook naar: Ons geheim voor succesvol leren

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

Meer informatie? — Bel me terug

Wil je meer informatie? Laat ons jou gratis terugbellen.

Wil je meer informatie? Laat ons jou gratis terugbellen.

Velden met een * zijn verplicht
icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp