START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Kruistabel: wat is het en hoe kun je het precies maken?

Kruistabel: wat is het en hoe kun je het precies maken?

Kruistabellen worden gemaakt om gegevens overzichtelijker weer te geven.

Maar hoe doe je dit precies? Mr. Chadd legt het je uit!

Je gebruikt kruistabellen als je de gegevens van meerdere groepen wil weergeven. Zo kun je makkelijk per categorie zien hoeveel gevallen er zijn. Hieronder volgt een voorbeeld om te laten zien hoe je makkelijk een kruistabel maakt.

kruistabel

Voorbeeld

In een klas met 28 leerlingen zijn er 12 die ‘s middags extra lessen volgen. Verder zijn er 15 die bij een sportvereniging zitten en 4 die allebei niet hebben. Maak een kruistabel van deze gegevens.

  • Maak een lege tabel met de verschillende categorieën.
Extra lessen
Wel Niet Totaal
Sport-
vereniging Wel
Niet
Totaal
  • Vul de gegevens in die je in de vraag hebt gekregen.

Zo werkt de app

Je weet dat er 12 leerlingen zijn die extra lessen volgen. We weten niet hoeveel van die leerlingen bij een sportvereniging zitten, dus we kunnen dit invullen bij het totaal aantal “extra lessen”. Je kunt hetzelfde doen voor de 15 leerlingen die bij een sportvereniging zitten. Verder zijn er 4 leerlingen die allebei niet hebben, dus die kun je invullen bij geen extra lessen en geen sportvereniging. Het totaal aantal leerlingen vul je rechtsonder in.

Extra lessen
Sport Wel Niet Totaal
vereniging Wel 15
Niet 4
Totaal 12 28
  • Kijk welke gegevens je in kan vullen.

Je weet bijvoorbeeld dat er in totaal 28 leerlingen zijn waarvan er 12 extra lessen hebben. Er zijn dus 28 – 12 = 16 leerlingen zijn die geen extra lessen volgen. Je kunt hetzelfde doen met de leerlingen die niet bij een sportvereniging zitten. Dit zijn er 28 – 15 = 13.

Extra lessen
Sport- Wel Niet Totaal
vereniging Wel 15
Niet 4 13
Totaal 12 16 28
  • Vul de tabel verder aan.

Je kunt nu de tabel verder aanvullen. Je weet bijvoorbeeld dat 4 van de 16 mensen die geen extra lessen hebben ook niet sporten. Er zijn er dan dus 16 – 4 = 12 die wel sporten. Je kunt de rest van de gegevens dan ook invullen.

Extra lessen
Sport- Wel Niet Totaal
vereniging Wel 3 12 15
Niet 9 4 13
Totaal 12 16 28

Oefenen

In een klas van 31 leerlingen zijn er 15 die een onvoldoende hebben gehaald voor de laatste Nederlands toets. Daarnaast zijn er 23 die een voldoende hebben gehaald voor wiskunde. Verder zijn er 11 leerlingen die voor allebei een voldoende hebben gehaald. Hoeveel leerlingen hebben voor wiskunde een onvoldoende gehaald en voor Nederlands een voldoende?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Groeifactoren

Gebruik van GR

Hoe los je wortelvergelijkingen op?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!