START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Hoe bereken je de oppervlakte van een vlieger?

Hoe bereken je de oppervlakte van een vlieger?

Je hebt er als kind vast wel eens mee gespeeld, een vlieger! Maar wist je dat de vlieger bij Wiskunde wordt gezien als vierhoek?

Hoe dat zit? Mr. Chadd legt het je uit!

Er zijn verschillende soorten vierhoeken, denk bijvoorbeeld aan een ruit, trapezium of parallellogram. Maar ook een vlieger is een vierhoek. De afbeelding laat zien dat de vlieger vier hoeken heeft. Het lijkt een beetje een uitgerekt vierkant.

Hoe vind je de symmetrielijn vinden van een vlieger?

Wiskundige vlieger

Lijnsymmetrie heb je bij bepaalde vormen. Als je een vorm hebt die je dubbel kunt vouwen, en dus beide kanten gelijk zijn, spreek je van lijnsymmetrie. Een voorbeeld hierbij is bijvoorbeeld een vlieger. Als je een vlieger hebt, kan je hem in de lengte doormidden vouwen. Dan heb je twee gelijke stukken. De lijn waarop je vouwt is de symmetrielijn.

Hoe bereken je de oppervlakte van een vlieger?

Hoe bereken je de oppervlakte van een vlieger?

Een vlieger bestaat uit 4 driehoeken, waarvan twee paar gelijk zijn. In de afbeelding zie je dat de linker driehoeken gelijk zijn en de rechter driehoeken ook. Als je oppervlakte van de driehoeken weet, kan je de oppervlakte van de vlieger berekenen. Je kunt dan de oppervlaktes van de 4 driehoeken bij elkaar optellen. De formule voor het berekenen van de oppervlakte bij een driehoek is:

Oppervlakte van een vlieger berekenen

Een andere manier om de oppervlakte van een vlieger te berekenen is met de onderstaande formule. In de afbeelding staan de letters ABCD. In de formule staat AC voor de lengte van het lijnstuk AC en BD voor de lengte van het lijnstuk BD. Voor het invullen van de formule heb je de lengte nodig van de lijnstukken. Als je die hebt, kan je de formule invullen en heb je supersnel het oppervlak van de vlieger berekend.

Oppervlakte van een vlieger berekenen

Zelf oefenen? Probeer deze opgaven eens!

  1. We gebruiken weer de vlieger op het plaatje. Lijn AC heeft een lengte van 10, Lijn BD heeft een lengte van 6. Wat is de oppervlakte van de totale vlieger?
  2. Een andere vlieger is groter. Lijn AC is 280 en lijn BD heeft een lengte van 75. Wat is het oppervlak van deze vlieger?.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Inhoud en oppervlakte

Inhoud van een piramide berekenen

Inhoud van een cilinder berekenen

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!