START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Inhoud van een piramide berekenen

De oude Egyptenaren waren er dol op, piramides bouwen.

Maar hoeveel mummies passen er nou in? Daar gaat Mr. Chadd je bij helpen!

Om de inhoud van een piramide te kunnen berekenen moet je eerst de oppervlakte van het grondvlak uitrekenen. Je berekent eerst het grondoppervlak, dus lengte keer breedte van het stuk grond waar de piramide staat. Als laatste heb je nog de hoogte nodig, dan kan je de formule voor het berekenen van de inhoud invullen. De formule is Inhoud = 1/3 x oppervlakte grondvlak x hoogte.

Inhoud van een piramide berekenen

Bijvoorbeeld: In het plaatje zie je een piramide met als grondvlak ABCD en hoogte P. Stel dat de lengte én breedte van het grondvlak 45 meter is en de hoogte P is 80 meter. Je kunt dan de formule invullen en daarmee de inhoud bepalen: Inhoud = 1/3 x 45 x 45 x 80 = 54.000 m3

De inhoud van een piramide berekenen

Nog even oefenen met het berekenen van de inhoud van de piramide? Maak dan de onderstaande opgaven!

  1. De grootste piramide in Egypte heeft een vierkant grondvlak en is 230 meter breed. De hoogte is 147 meter. Hoeveel m3 is de inhoud van deze piramide?
  2. Op een feest willen ze een piramide van zand bouwen, op een grondvlak van 10 bij 20 meter. De hoogte van de piramide is 20 meter. Hoeveel liter zand is er nodig om deze piramide te bouwen?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Inhoud en oppervlakte van figuren

Inhoud van een piramide berekenen

Inhoud en oppervlakte van een cilinder berekenen

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!