START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Binomiaal kansexperiment: hoe werkt dat precies?

Een binomiaal kansexperiment wordt bij kansberekening gebruikt als er gebeurtenissen zijn met twee uitkomsten.

Wil je weten hoe je hier precies mee kunt werken?

Mr. Chadd legt het je uit!

Bernoulli-experiment

Stel: je gooit een dobbelsteen en je wil de kans berekenen dat je 5 of hoger gooit. De gebeurtenis “5 of meer ogen” wordt dan succes genoemd, omdat we daarin geïnteresseerd zijn. De gebeurtenis dat je lager dan een 5 gooit, wordt ook wel mislukking genoemd. Bij experimenten waarbij je alleen de gebeurtenissen succes en mislukking hebt, spreek je ook wel van een Bernoulli-experiment.

Binomiaal kansexperiment

Je spreekt van een binomiaal kansexperiment als je een Bernoulli-experiment meerdere keren uitvoert. Een voorbeeld hiervan is een meerkeuzetoets van acht vragen met telkens drie verschillende opties. Bij elke vraag is de kans dat je het juiste antwoord hebt gekozen ⅓. Het aantal keer dat je het experiment uitvoert wordt n genoemd. X is het aantal keer dat de gebeurtenis succesvol is. X wordt ook wel een binomiale toevalsvariabele of binomiale verdeling genoemd.

binomiaal kansexperiment

Om de kans te berekenen dat je een aantal keer succes hebt, gebruik je de volgende formule:

binomiaal kansexperiment

Je berekent dan de kans op k keer succes. p is de kans op succes per experiment en n is het aantal keer dat het experiment wordt uitgevoerd.

Oefenen

Bereken de kans dat je in ieder geval vijf vragen goed hebt bij een meerkeuzetoets van acht vragen. Elke vraag heeft vier verschillende antwoordmogelijkheden.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Significantieniveau

Standaardafwijking

Wat zijn combinaties en permutaties en hoe kun je hiermee rekenen?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!