START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Dynamische modellen

Bij wetenschappelijk onderzoek wordt vaak gebruik gemaakt van computermodellen.

Deze zijn heel handig om problemen overzichtelijk te maken en op te lossen.

Maar hoe werkt zo’n model nou eigenlijk? Mr. Chadd legt het voor je uit!

Wat is een dynamisch model?

Een dynamisch model is een soort hulpmiddel om processen die om je heen gebeuren te begrijpen. Je gebruikt het om een ingewikkelde situatie te verklaren. In de wetenschap gebruikt men normaal rekenmodellen. Hier worden bekende wetten uit de wetenschap en eerder verzamelde gegevens gebruikt om met de computer ingewikkelde (en veel) berekeningen te maken. Bij een computermodel hoort ook een tijdstap. Dit is de periode waarover een computer een bepaalde verandering moet berekenen. Bij een kleinere tijdstap, krijg je preciezere metingen. Veranderingen worden vaak weergegeven met een stroomschema. Dit is een schema dat weergeeft hoe processen in de loop van de tijd veranderen. Programma’s die gebruikt kunnen worden om modellen te maken zijn bijvoorbeeld Excel of Coach.

Werken met een computermodel

Met een computermodel kan je veel dingen testen. Zo kan je het model een aantal keer runnen met verschillende condities: je kan de begin variabelen, de invloed van bepaalde factoren en de tijdsduur/tijdstap veranderen en kijken hoe dit je metingen beïnvloedt.

Terugkoppeling

Soms zie je in een model terugkoppeling. Dit betekent dat het model bestaat uit minstens twee stappen. Bij positieve terugkoppeling veroorzaakt een kleine toename van de ene factor een grote toename van de andere factor, waardoor het model groeit. Bij negatieve terugkoppeling veroorzaakt een kleine toename een afname, waardoor er een evenwicht ontstaat.

In een model wordt veel gebruik gemaakt van wiskundige formules en afgeleiden om een uitkomst te voorspellen.

Oefenvragen

  1. Wat is de tijdstap?
  2. Wat is een recursieve formule?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Holografie

Sound design

Excel

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!