START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Rechts-extremisme

Links en rechts wordt in de politieke context vaak gebruikt om aan te geven hoe over bepaalde dingen wordt gedacht.

Linkse partijen willen bijvoorbeeld vaak graag dat de overheid zoveel mogelijk iedereen probeert te helpen. Rechtse partijen zien vaak liever een kleine overheid, omdat mensen zelf in staat zijn om zich te redden. Als er een kleine overheid is, hoeven mensen minder belasting te betalen. Er zijn uiteraard nog een hoop andere verschillen tussen links en rechts.

Rechts-extremisme

Maar wat is dan precies rechts-extremisme? Extreem duidt in dit geval aan dat het dus ver aan de rechterkant zit. Extreemrechtse partijen hebben zulke extreme opvattingen die door de ‘gewone’ partijen niet worden gedeeld. Vaak wordt extreemrechts geassocieerd met een grote liefde voor het eigen land en deeigen nationaliteit. Je ziet vaak dat extreemrechtse partijen dan ook een afkeer hebben tegen ‘vreemden’ in hun eigen land, bijvoorbeeld immigranten. Er wordt vaak gezegd dat extreemrechts populairder wordt als het slecht gaat met een land.

Voorbeeldvraag

‘’Vluchtelingen zijn niet welkom in Nederland!’’

Deze stelling is wel/niet van een extreemrechtse partij.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Ideologieën

Marxisme: wat hield dat precies in?

Migratie

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!