Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Migratie

Als je van het ene land naar het andere verhuist, dan noemen we dit migratie.

Wat houdt dit eigenlijk in en waarom zou je überhaupt naar een ander land migreren?

Mr. Chadd legt het je uit!

Ieder jaar komen er vele nieuwe mensen naar Nederland om hier te leven en wonen. Deze migratie heeft veel invloed op de Nederlandse samenleving, waardoor er soms bij de komst van veel migranten gesproken wordt over crisis. Hoewel deze migranten vaak een positieve invloed hebben op ons land, bijvoorbeeld door te werken en zo de economie te stimuleren, moet er namelijk ook gezorgd worden dat ze allemaal onderdak en andere voorzieningen hebben. Dat kan lastig zijn als er in een keer een heleboel nieuwe migranten het land binnenkomen.

Migratie

Er zijn voor mensen verschillende redenen om naar een ander land te willen migreren. Over het algemeen maken we onderscheid tussen vier redenen:

  1. Asielmigratie . Mensen komen naar Nederland omdat ze niet veilig zijn in hun eigen land, bijvoorbeeld door oorlog.
  2. Arbeidsmigratie . Mensen komen naar Nederland om te werken. Soms gaat het om hooggeschoolde migranten, bijv. Syriërs met een universitaire opleiding voor tandarts, soms gaat het om praktisch geschoolde migranten, bijv. Polen die hier als bouwvakker komen werken.
  3. Kennismigratie . Mensen komen naar Nederland om te studeren. Tegenwoordig zijn er rond de 50.000 buitenlandse studenten aan het studeren aan een Nederlandse universiteit.
  4. Gezinsmigratie . Mensen komen naar Nederland om hier met hun gezin samen te zijn. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat de vader van het gezin naar Nederland is gegaan om te werken, maar eerst zijn gezin moest achterlaten in zijn geboorteland. Het gezin komt dan vaak een aantal maanden of jaren later naar Nederland.

Oefenopgave

Wil jij nog even oefenen met het onderwerp migratie? Zet dan bij onderstaande voorbeelden om welke soort migratie het gaat.

  1. Pjotr is vanuit Bulgarije naar Nederland gekomen om aan de slag te gaan voor een uitzendbureau en heel misschien daarna een studie te doen. Hij denkt dat hij hier meer kan verdienen dan in Bulgarije.
  2. De vrouw van Pjotr komt drie jaar later naar Nederland om zo weer bij haar man te kunnen zijn.
  3. Murat en zijn familie zijn gevlucht vanuit Syrië en hopen in Nederland een nieuwe start te kunnen maken.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

De Europese Unie: wat doen zij?

Rechts-extremisme

Afhankelijkheidstheorie en wereld-systeemtheorie

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}