START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Migratie

Als je van het ene land naar het andere verhuist, dan noemen we dit migratie.

Wat houdt dit eigenlijk in en waarom zou je überhaupt naar een ander land migreren?

Mr. Chadd legt het je uit!

Ieder jaar komen er vele nieuwe mensen naar Nederland om hier te leven en wonen. Deze migratie heeft veel invloed op de Nederlandse samenleving, waardoor er soms bij de komst van veel migranten gesproken wordt over crisis. Hoewel deze migranten vaak een positieve invloed hebben op ons land, bijvoorbeeld door te werken en zo de economie te stimuleren, moet er namelijk ook gezorgd worden dat ze allemaal onderdak en andere voorzieningen hebben. Dat kan lastig zijn als er in een keer een heleboel nieuwe migranten het land binnenkomen.

Er zijn voor mensen verschillende redenen om naar een ander land te willen migreren. Over het algemeen maken we onderscheid tussen vier redenen:

  1. Asielmigratie . Mensen komen naar Nederland omdat ze niet veilig zijn in hun eigen land, bijvoorbeeld door oorlog.
  2. Arbeidsmigratie . Mensen komen naar Nederland om te werken. Soms gaat het om hooggeschoolde migranten, bijv. Syriërs met een universitaire opleiding voor tandarts, soms gaat het om praktisch geschoolde migranten, bijv. Polen die hier als bouwvakker komen werken.

Migratie

  1. Kennismigratie . Mensen komen naar Nederland om te studeren. Tegenwoordig zijn er rond de 50.000 buitenlandse studenten aan het studeren aan een Nederlandse universiteit.
  2. Gezinsmigratie . Mensen komen naar Nederland om hier met hun gezin samen te zijn. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat de vader van het gezin naar Nederland is gegaan om te werken, maar eerst zijn gezin moest achterlaten in zijn geboorteland. Het gezin komt dan vaak een aantal maanden of jaren later naar Nederland.

Oefenopgave

Wil jij nog even oefenen met het onderwerp migratie? Zet dan bij onderstaande voorbeelden om welke soort migratie het gaat.

  1. Pjotr is vanuit Bulgarije naar Nederland gekomen om aan de slag te gaan voor een uitzendbureau en heel misschien daarna een studie te doen. Hij denkt dat hij hier meer kan verdienen dan in Bulgarije.
  2. De vrouw van Pjotr komt drie jaar later naar Nederland om zo weer bij haar man te kunnen zijn.
  3. Murat en zijn familie zijn gevlucht vanuit Syrië en hopen in Nederland een nieuwe start te kunnen maken.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

De Europese Unie: wat doen zij?

Rechts-extremisme

Afhankelijkheidstheorie en wereld-systeemtheorie

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!