START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Intergenerationele en intragenerationele mobiliteit

Een sociale status, we hebben er allemaal een, ook jij! En waarschijnlijk vind je die best belangrijk!

Maar heb je ook wel eens over de begrippen intergenerationele en intragenerationele mobiliteit gehoord? Deze begrippen gaan over de maatschappelijke ladder. Je plek op de maatschappelijke ladder wordt bepaald door macht, status en inkomen. Mobiliteit gaat over het stijgen of dalen op deze ladder.

Intergenerationele

Intergenerationele mobiliteit

Dit is de mobiliteit over generaties. ‘Inter’ betekent eigenlijk ‘tussen’. Je vergelijkt dus iets. In dit geval maak je de vergelijking tussen de sociale mobiliteit van ouders en kinderen. Het gaat dus om de verhouding tussen generaties.

Intragenerationele mobiliteit

‘Intra’ betekent ‘binnen’. Je gaat dus geen vergelijking maken maar kijkt alleen naar de persoon zelf. Dit gaat om de sociale status van een persoon die hij in de loop van zijn carrière krijgt. Je ervaart dus binnen je eigen leven groei of vooruitgang. Bijvoorbeeld door een promotie op werk of een hogere opleiding.

Oefenvraag

Als kinderen een hogere maatschappelijke positie innemen dan hun ouders is er sprake van (1)…… Als iemand zelf een grote stijging op de maatschappelijke ladder doormaakt is er sprake van (2) ……

Samenvatting

Intergenerationele mobiliteit is de mobiliteit over generaties, het gaat om de verhouding tussen de generaties. Intragenerationele mobiliteit gaat om de sociale status van een persoon die hij in de loop van zijn carrière krijgt. Je ervaart dus binnen je eigen leven groei of vooruitgang.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Socialisatie

Sociale bindingen

Normen en waarden

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!