Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Sociale bindingen

Je spreekt af met een vrienden, je koopt iets in de supermarkt en je houdt je aan verschillende regels. Alles heeft te maken met elkaar.

Het zijn sociale bindingen: de onderlinge banden tussen mensen. Met sociale bindingen wordt meestal een gevoel van betrokkenheid bedoeld, ook wel sociale cohesie. Je hebt in een samenleving verschillende soorten bindingen! Hieronder noemen we er een aantal:

Gevoelsbindingen

Gevoelsbindingen zijn de onderlinge relaties die je hebt met anderen. Je hebt vrienden en familie nodig voor steun en liefde. Gevoelsbindingen zijn dus relaties, vriendschappen en gezinnen. Ook het gevoel om ergens bij te horen, zoals je sportvereniging, komt voort uit gevoelsbindingen.

Sociale Bindingen

Kennisbindingen

Kennisbindingen hebben te maken met alles wat je leert. Dus via je school, leraren, ouders, vrienden en uiteraard via Mr. Chadd! Voor het krijgen van kennis zijn we afhankelijk van anderen, met die mensen hebben we kennisbindingen.

Politieke bindingen

We kunnen onmogelijk alles zelf regelen in de samenleving. Daarom hebben we wetten en regels. De overheid beschermt ons, legt wetten aan en zorgt bijvoorbeeld voor politie en onderwijs. Politieke bindingen zijn dus de relaties die we hebben met politici waar je op stemt, een minister maar ook de burgemeester.

Oefenvraag

  1. Met mijn voetbaltrainer heb ik een …. binding.

  2. Ik ga graag bij mijn opa op bezoek, met hem heb ik een … binding.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Socialisatie

Sociale cohesie

Pluriforme samenleving

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}