START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Sociale bindingen

Je spreekt af met een vrienden, je koopt iets in de supermarkt en je houdt je aan verschillende regels. Alles heeft te maken met elkaar.

Het zijn sociale bindingen: de onderlinge banden tussen mensen. Met sociale bindingen wordt meestal een gevoel van betrokkenheid bedoeld, ook wel sociale cohesie. Je hebt in een samenleving verschillende soorten bindingen! Hieronder noemen we er een aantal:

Gevoelsbindingen

Gevoelsbindingen zijn de onderlinge relaties die je hebt met anderen. Je hebt vrienden en familie nodig voor steun en liefde. Gevoelsbindingen zijn dus relaties, vriendschappen en gezinnen. Ook het gevoel om ergens bij te horen, zoals je sportvereniging, komt voort uit gevoelsbindingen.

Sociale Bindingen

Kennisbindingen

Kennisbindingen hebben te maken met alles wat je leert. Dus via je school, leraren, ouders, vrienden en uiteraard via Mr. Chadd! Voor het krijgen van kennis zijn we afhankelijk van anderen, met die mensen hebben we kennisbindingen.

Politieke bindingen

We kunnen onmogelijk alles zelf regelen in de samenleving. Daarom hebben we wetten en regels. De overheid beschermt ons, legt wetten aan en zorgt bijvoorbeeld voor politie en onderwijs. Politieke bindingen zijn dus de relaties die we hebben met politici waar je op stemt, een minister maar ook de burgemeester.

Oefenvraag

  1. Met mijn voetbaltrainer heb ik een …. binding.

  2. Ik ga graag bij mijn opa op bezoek, met hem heb ik een … binding.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Socialisatie

Sociale cohesie

Pluriforme samenleving

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!