fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Je spreekt af met een vrienden, je koopt iets in de supermarkt en je houdt je aan verschillende regels. Alles heeft te maken met elkaar.

Het zijn sociale bindingen: de onderlinge banden tussen mensen. Met sociale bindingen wordt meestal een gevoel van betrokkenheid bedoeld, ook wel sociale cohesie. Je hebt in een samenleving verschillende soorten bindingen! Hieronder noemen we er een aantal:

Gevoelsbindingen
Gevoelsbindingen zijn de onderlinge relaties die je hebt met anderen. Je hebt vrienden en familie nodig voor steun en liefde. Gevoelsbindingen zijn dus relaties, vriendschappen en gezinnen. Ook het gevoel om ergens bij te horen, zoals je sportvereniging, komt voort uit gevoelsbindingen.
Sociale Bindingen
Kennisbindingen
Kennisbindingen hebben te maken met alles wat je leert. Dus via je school, leraren, ouders, vrienden en uiteraard via Mr. Chadd! Voor het krijgen van kennis zijn we afhankelijk van anderen, met die mensen hebben we kennisbindingen.

Politieke bindingen
We kunnen onmogelijk alles zelf regelen in de samenleving. Daarom hebben we wetten en regels. De overheid beschermt ons, legt wetten aan en zorgt bijvoorbeeld voor politie en onderwijs. Politieke bindingen zijn dus de relaties die we hebben met politici waar je op stemt, een minister maar ook de burgemeester.

Oefenvraag
1. Met mijn voetbaltrainer heb ik een …. binding.
2. Ik ga graag bij mijn opa op bezoek, met hem heb ik een … binding.


Jim

 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Jim.

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp