START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Socialisatie

Je hele leven lang ben je omringd met mensen. Je praat met ze en gaat met ze om.

Als gevolg neem je vaak gedrag of opvattingen van die mensen over. Dit noemen we het proces van ‘socialisatie’.

Mr. Chadd legt het hieronder nog uitgebreider aan je uit!

Socialisatie is letterlijk ‘het proces waarbij iemand – bewust en onbewust – de waarden, normen en andere cultuurkenmerken van zijn groep krijgt aangeleerd.’ Dit klinkt nogal apart, maar je kan het het beste vergelijken met het opgroeien van een baby.

socialisatie

Al vanaf de geboorte leert het kind namelijk langzaam de regels die gelden in zijn cultuur. Je leert te eten met mes en vork in plaats van met je handen, je leert je mond te houden als twee volwassenen praten en noem maar op.

Zo werkt de app

Socialisatie kan je dus zien als een leerproces: iemand leert de normen en waarden die gelden binnen een bepaalde gemeenschap of cultuur. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je volwaardig lid van die gemeenschap of cultuur wordt, omdat je volgens hun regels leeft en dus een keurige burger wordt.

Socialisatie gebeurt op verschillende niveaus en dus maken we onderscheid tussen twee soorten: primaire socialisatie, wat gaat over het proces binnen het gezin (de opvoeding), en secundaire socialisatie, het proces binnen andere groepen, zoals school en sportverenigingen.

Wil jij nog oefenen met de term socialisatie?

Bedenk dan zelf 3 andere situaties waarbij je bepaalde normen en waarden overneemt: 1 keer binnen het gezin, 1 keer op school en 1 keer op je sportvereniging.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Sociale bindingen

Sociale cohesie

Pluriforme samenleving

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!