NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE:

KORTING2023

Normen en waarden

Je hebt vast wel eens gehoord van normen en waarden, maar wat betekenen deze twee dingen nou eigenlijk?

Normen en waarden zijn eigenlijk een soort van ongeschreven regels. Normen en waarden worden soms gebruikt als één begrip, maar ze betekenen allebei wat anders.

Normen en Waarden

Normen zijn concrete richtlijnen voor ons handelen. Het zijn een soort gedragsregels. Een voorbeeld van een norm is: als er geen plek meer is in de bus en er komt een oud iemand binnen, dan sta je voor deze persoon op en vraag je of hij/zij op jouw plek wilt zitten.

Waarden zijn bepaalde idealen die wij in de samenleving belangrijk vinden. Waarden gaan over ons handelen en omgang met andere mensen. Om terug te komen over de norm opstaan in de bus voor een oud iemand, daar hangt de waarde ‘respect’ aan.

Sommige waarden en normen gelden alleen in ons land, bijvoorbeeld dat we elkaar drie zoenen geven als we op een verjaardag komen. In andere landen doen ze dit niet. Maar er zijn ook waarden en normen die wel in meerdere landen gelden, bijvoorbeeld dat je niet steelt.

Zo makkelijk stel jij je vraag over normen en waarden:

Oefenvraag

Bedenk welke waarden bij de volgende normen horen.

  1. Norm: Als je iets van iemand krijgt, dan bedankt je diegene.

Waarde:

  1. Norm: Je gooit geen afval op straat.

Waarde:

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Sociale bindingen

Socialisatie

Sociale cohesie

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

KORTINGEN BIJ MR. CHADD

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE: KORTING2023

Met de Mr. Chadd-app krijg je altijd en overal direct antwoord op je huiswerkvraag. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme vakcoaches helpen je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!