START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Corruptie

Je leest steeds vaker in de media over ‘corrupte bestuurders’ of ‘corrupte politici’.

Wat betekent het eigenlijk als je ‘corrupt’ bent? Mr. Chadd legt het graag uit!

In het kort betekent corruptie dat je doet aan omkoping of vervalsing. Iemand kan je, als je bijvoorbeeld een belangrijke baan hebt bij een bedrijf of bij de overheid, geld aanbieden en in ruil daarvoor moet jij iets doen waar diegene voordeel bij heeft. Er zijn bij omkoping dus eigenlijk twee partijen: je hebt de omkoper (degene die geld aanbiedt) en de persoon die omgekocht wordt (degene die iets moet doen in ruil voor het geld). Dit noemen we ook wel het verschil tussen actieve corruptie (iemand omkopen) en passieve corruptie (omgekocht worden). Het aangeboden geld noemen we steekpenningen of steekgeld: het wordt stiekem, met verkeerde bedoelingen, betaald.

Corruptie

Een voorbeeld van corruptie is een politieagent die in ruil voor geld geheime informatie doorspeelt aan criminelen. Ook kan het op een veel kleiner niveau voorkomen, bijvoorbeeld bij jouw favoriete restaurant. Die kan een ambtenaar van de gemeente gratis diners aanbieden, in ruil voor soepele wetten over de openingstijden van restaurants op zondag.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Wat is heling?

Dictatuur

Strafrecht

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!