Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Corruptie

Je leest steeds vaker in de media over ‘corrupte bestuurders’ of ‘corrupte politici’.

Wat betekent het eigenlijk als je ‘corrupt’ bent? Mr. Chadd legt het graag uit!

In het kort betekent corruptie dat je doet aan omkoping of vervalsing. Iemand kan je, als je bijvoorbeeld een belangrijke baan hebt bij een bedrijf of bij de overheid, geld aanbieden en in ruil daarvoor moet jij iets doen waar diegene voordeel bij heeft. Er zijn bij omkoping dus eigenlijk twee partijen: je hebt de omkoper (degene die geld aanbiedt) en de persoon die omgekocht wordt (degene die iets moet doen in ruil voor het geld). Dit noemen we ook wel het verschil tussen actieve corruptie (iemand omkopen) en passieve corruptie (omgekocht worden). Het aangeboden geld noemen we steekpenningen of steekgeld: het wordt stiekem, met verkeerde bedoelingen, betaald.

Corruptie

Een voorbeeld van corruptie is een politieagent die in ruil voor geld geheime informatie doorspeelt aan criminelen. Ook kan het op een veel kleiner niveau voorkomen, bijvoorbeeld bij jouw favoriete restaurant. Die kan een ambtenaar van de gemeente gratis diners aanbieden, in ruil voor soepele wetten over de openingstijden van restaurants op zondag.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Wat is heling?

Dictatuur

Strafrecht

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}