NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE:

KORTING2023

Wat is heling?

Heling is in Nederland illegaal en wordt gezien als een serieus misdrijf, het is namelijk het kopen, verkopen of verhandelen van gestolen spullen.

Daarom zou je dus kunnen zeggen dat het misschien nog wel ernstiger is dan het stelen van spullen, omdat je ook nog eens geld verdient aan de spullen van iemand anders!

Verschillende soorten heling

Belangrijk om het onthouden bij heling is dat het dus niet alleen gaat om het zelf stelen van spullen en die daarna te verkopen aan iemand anders. Ook als jij een goed verkoopt waarvan je zeker wist dat het door iemand anders gestolen is dan ben je net zo strafbaar als degene die het gestolen heeft. Deze vorm van heling noemen we in Nederland ook wel opzetheling en kan bestraft worden met een gevangenisstraf van maximaal vier jaar.

Wat is Heling?

Er zijn dan ook nog gevallen waarin je een gestolen product koopt en niet wist dat het gestolen was. Toch kan je strafbaar hiervoor zijn wanneer je wel had kunnen weten dat het een gestolen goed was en de rechter er vanuit gaat dat je het had moeten weten. Een voorbeeld hiervan is wanneer je een gestolen fiets koopt van een zwerver voor een hele lage prijs zoals €5. Je kan in dat geval eigenlijk wel weten dat die zwerver daar niet op een eerlijke manier aan gekomen is en ook dan ben jij strafbaar, deze vorm van heling heet schuldheling . Hiervoor kan je in Nederland gestraft worden met een gevangenisstraf maximaal een jaar.

Oefenopgave

Stel dat jij een nieuwe broek hebt gekocht van een vriend van je en hij doet een beetje stiekem over hoe hij aan die broek is gekomen. Als je nog een keer gevraagd hebt waar hij die broek gekocht heeft twijfel je wel maar koop je hem toch. Ben je nu schuldig aan heling?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Corruptie

Strafrecht

Een rechtszaak: hoe verloopt dit eigenlijk?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

KORTINGEN BIJ MR. CHADD

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE: KORTING2023

Met de Mr. Chadd-app krijg je altijd en overal direct antwoord op je huiswerkvraag. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme vakcoaches helpen je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!