Een jaar lang altijd en overal huiswerkhulp van Mr. Chadd, nu met €50,- korting met de code:

JAAR2021

Algemene Politieke Beschouwingen

Tijdens Prinsjesdag worden de nieuwe plannen van de regering gepresenteerd aan de Tweede Kamer.

Voordat deze daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden, moeten ze eerst goedgekeurd worden door de Tweede Kamer.

Dit gebeurt tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Mr. Chadd legt het je hieronder uit!

De Algemene Politieke Beschouwingen vinden direct na Prinsjesdag plaats. Tijdens dit debat bespreken de leiders van de politieke partijen uit de Tweede Kamer de troonrede en de Rijksbegroting die tijdens Prinsjesdag bekend zijn gemaakt. Wil je alles weten over Prinsjesdag, de troonrede en de Rijksbegroting? Lees dan dit Academy artikel: Prinsjesdag .

Het debat

Het debat tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen vindt altijd volgens een vaste structuur plaats. Er is zelfs van tevoren al bepaald in welke volgorde de verschillende partijen aan het woord komen en hoeveel spreektijd zij krijgen. Aan het begin van het debat krijgen alle partijleiders tijd om te spreken. Zij mogen onderbroken worden door vragen en opmerkingen van andere partijleiders. Als alle partijleiders aan het woord zijn geweest kan de minister-president reageren. Na de reactie van de minister-president krijgen de partijleiders opnieuw de mogelijkheid om te reageren en kunnen zij moties indienen. Met deze moties kunnen zij bezwaar maken tegen voorstellen van de regering of bijvoorbeeld vragen om aanpassingen van de voorstellen. Aan het eind van de Algemene Politieke Beschouwingen komt de minister-president nog één keer aan het woord om aan te geven hoe het kabinet denkt over de moties.

De Algemene Politieke Beschouwingen gelden als één van de belangrijkste debatten van het jaar, omdat hieruit blijkt of de plannen die de regering heeft gemaakt ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. Ook wordt duidelijk of er steun is vanuit de Tweede Kamer voor de plannen.

En nu jij!

Test je kennis over de Algemene Politieke Beschouwingen door de volgende vragen te beantwoorden:

  1. Wanneer vinden de Algemene Politieke Beschouwingen plaats?

  2. Wat wordt er besproken tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen? En door wie?

  3. Waarom zijn de Algemene Politieke Beschouwingen zo belangrijk?

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}