START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Algemene Politieke Beschouwingen

Tijdens Prinsjesdag worden de nieuwe plannen van de regering gepresenteerd aan de Tweede Kamer.

Voordat deze daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden, moeten ze eerst goedgekeurd worden door de Tweede Kamer.

Dit gebeurt tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Mr. Chadd legt het je hieronder uit!

De Algemene Politieke Beschouwingen vinden direct na Prinsjesdag plaats. Tijdens dit debat bespreken de leiders van de politieke partijen uit de Tweede Kamer de troonrede en de Rijksbegroting die tijdens Prinsjesdag bekend zijn gemaakt. Wil je alles weten over Prinsjesdag, de troonrede en de Rijksbegroting? Lees dan dit Academy artikel: Prinsjesdag .

Het debat

Het debat tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen vindt altijd volgens een vaste structuur plaats. Er is zelfs van tevoren al bepaald in welke volgorde de verschillende partijen aan het woord komen en hoeveel spreektijd zij krijgen. Aan het begin van het debat krijgen alle partijleiders tijd om te spreken. Zij mogen onderbroken worden door vragen en opmerkingen van andere partijleiders. Als alle partijleiders aan het woord zijn geweest kan de minister-president reageren. Na de reactie van de minister-president krijgen de partijleiders opnieuw de mogelijkheid om te reageren en kunnen zij moties indienen. Met deze moties kunnen zij bezwaar maken tegen voorstellen van de regering of bijvoorbeeld vragen om aanpassingen van de voorstellen. Aan het eind van de Algemene Politieke Beschouwingen komt de minister-president nog één keer aan het woord om aan te geven hoe het kabinet denkt over de moties.

De Algemene Politieke Beschouwingen gelden als één van de belangrijkste debatten van het jaar, omdat hieruit blijkt of de plannen die de regering heeft gemaakt ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. Ook wordt duidelijk of er steun is vanuit de Tweede Kamer voor de plannen.

En nu jij!

Test je kennis over de Algemene Politieke Beschouwingen door de volgende vragen te beantwoorden:

  1. Wanneer vinden de Algemene Politieke Beschouwingen plaats?

  2. Wat wordt er besproken tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen? En door wie?

  3. Waarom zijn de Algemene Politieke Beschouwingen zo belangrijk?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!