START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Rekening courant krediet: wat is dat?

Rekening courant krediet: een duur woord voor iets wat ook duur is.

Letterlijk duur, want het kost veel geld. Wat het precies inhoudt lees je in dit artikel.

rekening courant krediet

Een rekening courant krediet is dus een duur woord, maar wat betekent het nou precies? Een rekening courant krediet is niks anders dan rood staan op je betaalrekening. Een rekening courant krediet is dan ook altijd gekoppeld aan de betaalrekening en de hoogte van het bedrag waarmee je in het rood mag staan hangt heel erg af van de inkomsten die op deze betaalrekening gestort worden. De limiet voor het opnemen van geld noem je de kredietlimiet . Om het maximale leenbedrag te verhogen wil de bank meestal wel weten wat voor baan je hebt (bijvoorbeeld ZZP’er, oproepkracht of fulltime vaste medewerker). Dit bepaalt namelijk de hoogte van het risico dat de bank moet nemen om aan jou geld te lenen. Bij een hoog risico is de kans namelijk groter dat de bank haar geld niet meer terug krijgt.

Vaak kent een rekening courant krediet een vrij hoog rentebedrag over het geld dat je in de min staat. Dat komt omdat er geen verplichte aflossing geldt en daardoor blijf je rente betalen. Daarnaast is dit ook geen vaste rente en kan deze rente van hoogte veranderen tijdens het rood staan, de bank bepaalt deze rente.

Een rekening courant krediet is vaak aantrekkelijk als je maar een paar dagen per jaar in het rood staat. Echter, als je veel in het rood staat dan zijn de rentekosten al heel gauw heel hoog en dan is het ook aantrekkelijker om een doorlopend krediet of een andere lening te sluiten. Een doorlopend krediet heeft geen vaste looptijd.

Voorbeeldvraag:

Noem 3 kenmerken van een rekening courant krediet

Antwoord:

Relatief hoge rente, geen verplichte aflossing, kredietlimiet hangt af van inkomsten en baan.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Vreemd Vermogen: Lang en Kort

Consumptief Krediet

Faillissement en surseance van betaling

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!