fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Rekening courant krediet: een duur woord voor iets wat ook duur is.

Letterlijk duur, want het kost veel geld. Wat het precies inhoudt lees je in dit artikel.

rekening courant krediet
Een rekening courant krediet is dus een duur woord, maar wat betekent het nou precies? Een rekening courant krediet is niks anders dan rood staan op je betaalrekening. Een rekening courant krediet is dan ook altijd gekoppeld aan de betaalrekening en de hoogte van het bedrag waarmee je in het rood mag staan hangt heel erg af van de inkomsten die op deze betaalrekening gestort worden. De limiet voor het opnemen van geld noem je de kredietlimiet. Om het maximale leenbedrag te verhogen wil de bank meestal wel weten wat voor baan je hebt (bijvoorbeeld ZZP’er, oproepkracht of fulltime vaste medewerker). Dit bepaalt namelijk de hoogte van het risico dat de bank moet nemen om aan jou geld te lenen. Bij een hoog risico is de kans namelijk groter dat de bank haar geld niet meer terug krijgt.

Vaak kent een rekening courant krediet een vrij hoog rentebedrag over het geld dat je in de min staat. Dat komt omdat er geen verplichte aflossing geldt en daardoor blijf je rente betalen. Daarnaast is dit ook geen vaste rente en kan deze rente van hoogte veranderen tijdens het rood staan, de bank bepaalt deze rente.
Een rekening courant krediet is vaak aantrekkelijk als je maar een paar dagen per jaar in het rood staat. Echter, als je veel in het rood staat dan zijn de rentekosten al heel gauw heel hoog en dan is het ook aantrekkelijker om een doorlopend krediet of een andere lening te sluiten. Een doorlopend krediet heeft geen vaste looptijd.

Voorbeeldvraag:
Noem 3 kenmerken van een rekening courant krediet

Antwoord:
Relatief hoge rente, geen verplichte aflossing, kredietlimiet hangt af van inkomsten en baan.


Myrthe

 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Myrthe.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag via de app

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp