START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Faillissement en surseance van betaling

Faillissement en surseance van betaling

Als een onderneming failliet dreigt te gaan kan er een surseance van betaling aangevraagd worden.

Maar wat houdt een faillissement en surseance van betaling nou eigenlijk in? Mr. Chadd legt het hier voor je uit!

faillissement en surseance van uitbetaling

Faillissement

Als een onderneming niet meer in staat is om aan alle verplichtingen van schuldeisers te voldoen, kan zij failliet verklaard worden. Simpel gezegd gaat een onderneming dus failliet als er niet meer genoeg verdiend wordt. Bij elk faillissement wordt een curator benoemd die verantwoordelijk is om het faillissement zo goed mogelijk af te handelen.

De curator moet ervoor zorgen dat de schuldeisers een zo groot mogelijk deel van hun uitgeleende geld terugkrijgen. Daarom regelt hij/zij dat alle bezittingen die de onderneming heeft verkocht worden. Het geld dat opgehaald wordt door deze verkoop van de bezittingen wordt de liquidatiewaarde genoemd. Zowel rechtspersonen als natuurlijke personen kunnen failliet verklaard worden. Dus bijvoorbeeld vennootschappen, stichtingen, verenigingen en zelfs personen kunnen failliet worden verklaard.

Zo werkt de app

Surseance van betaling

Als een onderneming in de problemen komt, maar nog niet failliet is, kan er een surseance van betaling aangevraagd worden. De onderneming krijgt dan voor een bepaalde periode uitstel van betaling. In dit geval wordt er een bewindvoerder benoemd die onderzoekt of het faillissement voorkomen kan worden. Het is een laatste poging om ervoor te zorgen dat een onderneming niet écht failliet gaat. De onderneming heeft dan de tijd om haar zaken op orde te krijgen, zonder dat er meteen aan alle verplichtingen van de schuldeisers voldaan hoeft te worden.

Test jezelf!

Wat is het belangrijkste verschil tussen een faillissement en een surseance van betaling?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Wat is een liquiditeitsbegroting?

Welke rechtsvormen kennen wij in Nederland en waarin verschillen zij van elkaar?

Hoofdelijke aansprakelijkheid: wat is het?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!