fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Consumptief krediet is een vorm van krediet die je kunt gebruiken voor de aanschaf van beperkt houdbare producten.

Dit kan bijvoorbeeld een lening zijn voor je auto, een vakantie naar Spanje of de nieuwe Iphone die je wilt kopen!

Maar wat zijn precies de kenmerken van een consumptief krediet? En wat zijn de nadelen ervan? Mr. Chadd legt het voor je uit!

consumptief krediet
Consumptief krediet is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei verschillende soorten kredieten. Het wordt vaak gebruikt als je een product niet in één keer kan betalen en daar financiering voor nodig hebt. Belangrijk om te weten dat het bij een consumptief echt gaat leningen die consumenten nodig hebben. Bedrijven vallen hier dus niet onder. Vaak is de rente van consumptieve kredieten erg hoog. Dit komt omdat de looptijd erg kort is en deze vorm van krediet niet altijd terugbetaald wordt. Hierdoor is het risico hoger en de rente dus ook.


We kunnen onderscheid maken tussen verschillende soorten consumptieve kredieten:

  • Persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening leen je een bedrag bij de bank om je product te kopen. Hierna betaal je de lening in vaste termijnen weer af.
  • Doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet kies je ervoor om een bepaald bedrag te lenen. Er is geen vaste eindtijd waarop je het bedrag terug moet betalen en tussendoor is er de mogelijkheid om weer opnieuw geld opnemen als dat nodig is.
  • Rood gaan op bankrekening. Dit is de makkelijkste vorm van allemaal! Je koopt een product met geld op je rekening die je eigenlijk niet hebt. Als gevolg kom je in de min te staan, wat ook wel in het rood staan wordt genoemd. In de loop van de tijd is het de bedoeling dat je genoeg geld verdient om weer uit de min te komen.
  • Koop op afbetaling. Bij koop op afbetaling wordt je meteen eigenaar van het gekochte product. Wel mag je de prijs van het product in meerdere termijnen betalen.
  • Huurkoop. Huurkoop lijkt heel erg op koop op afbetaling! Het grote verschil is dat je bij huurkoop pas de eigenaar van het product wordt nadat je al het geld betaald hebt.

Vraag: Wat zijn de precieze verschillen tussen de verschillende vormen van consumptief krediet?
 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Rick.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag via de app

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp