START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Consumptief Krediet

Consumptief krediet is een vorm van krediet die je kunt gebruiken voor de aanschaf van beperkt houdbare producten.

Dit kan bijvoorbeeld een lening zijn voor je auto, een vakantie naar Spanje of de nieuwe Iphone die je wilt kopen!

Maar wat zijn precies de kenmerken van een consumptief krediet? En wat zijn de nadelen ervan? Mr. Chadd legt het voor je uit!

consumptief krediet

Consumptief krediet is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei verschillende soorten kredieten. Het wordt vaak gebruikt als je een product niet in één keer kan betalen en daar financiering voor nodig hebt. Belangrijk om te weten dat het bij een consumptief echt gaat leningen die consumenten nodig hebben. Bedrijven vallen hier dus niet onder. Vaak is de rente van consumptieve kredieten erg hoog. Dit komt omdat de looptijd erg kort is en deze vorm van krediet niet altijd terugbetaald wordt. Hierdoor is het risico hoger en de rente dus ook.

We kunnen onderscheid maken tussen verschillende soorten consumptieve kredieten:

  • Persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening leen je een bedrag bij de bank om je product te kopen. Hierna betaal je de lening in vaste termijnen weer af.
  • Doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet kies je ervoor om een bepaald bedrag te lenen. Er is geen vaste eindtijd waarop je het bedrag terug moet betalen en tussendoor is er de mogelijkheid om weer opnieuw geld opnemen als dat nodig is.

  • Rood gaan op bankrekening. Dit is de makkelijkste vorm van allemaal! Je koopt een product met geld op je rekening die je eigenlijk niet hebt. Als gevolg kom je in de min te staan, wat ook wel in het rood staan wordt genoemd. In de loop van de tijd is het de bedoeling dat je genoeg geld verdient om weer uit de min te komen.
  • Koop op afbetaling. Bij koop op afbetaling wordt je meteen eigenaar van het gekochte product. Wel mag je de prijs van het product in meerdere termijnen betalen.
  • Huurkoop . Huurkoop lijkt heel erg op koop op afbetaling! Het grote verschil is dat je bij huurkoop pas de eigenaar van het product wordt nadat je al het geld betaald hebt.

Vraag: Wat zijn de precieze verschillen tussen de verschillende vormen van consumptief krediet?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

LIFO en FIFO

Rekening courant krediet: wat is dat?

Vreemd Vermogen: Lang en Kort

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!