Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Consumptief Krediet

Consumptief krediet is een vorm van krediet die je kunt gebruiken voor de aanschaf van beperkt houdbare producten.

Dit kan bijvoorbeeld een lening zijn voor je auto, een vakantie naar Spanje of de nieuwe Iphone die je wilt kopen!

Maar wat zijn precies de kenmerken van een consumptief krediet? En wat zijn de nadelen ervan? Mr. Chadd legt het voor je uit!

consumptief krediet

Consumptief krediet is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei verschillende soorten kredieten. Het wordt vaak gebruikt als je een product niet in één keer kan betalen en daar financiering voor nodig hebt. Belangrijk om te weten dat het bij een consumptief echt gaat leningen die consumenten nodig hebben. Bedrijven vallen hier dus niet onder. Vaak is de rente van consumptieve kredieten erg hoog. Dit komt omdat de looptijd erg kort is en deze vorm van krediet niet altijd terugbetaald wordt. Hierdoor is het risico hoger en de rente dus ook.

We kunnen onderscheid maken tussen verschillende soorten consumptieve kredieten:

  • Persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening leen je een bedrag bij de bank om je product te kopen. Hierna betaal je de lening in vaste termijnen weer af.
  • Doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet kies je ervoor om een bepaald bedrag te lenen. Er is geen vaste eindtijd waarop je het bedrag terug moet betalen en tussendoor is er de mogelijkheid om weer opnieuw geld opnemen als dat nodig is.

  • Rood gaan op bankrekening. Dit is de makkelijkste vorm van allemaal! Je koopt een product met geld op je rekening die je eigenlijk niet hebt. Als gevolg kom je in de min te staan, wat ook wel in het rood staan wordt genoemd. In de loop van de tijd is het de bedoeling dat je genoeg geld verdient om weer uit de min te komen.
  • Koop op afbetaling. Bij koop op afbetaling wordt je meteen eigenaar van het gekochte product. Wel mag je de prijs van het product in meerdere termijnen betalen.
  • Huurkoop . Huurkoop lijkt heel erg op koop op afbetaling! Het grote verschil is dat je bij huurkoop pas de eigenaar van het product wordt nadat je al het geld betaald hebt.

Vraag: Wat zijn de precieze verschillen tussen de verschillende vormen van consumptief krediet?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

LIFO en FIFO

Rekening courant krediet: wat is dat?

Vreemd Vermogen: Lang en Kort

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}