START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

LIFO en FIFO

De termen LIFO en FIFO komen vaak voor in de economie.

Waar LIFO staat voor ‘last in- first out’, betekent FIFO juist ‘first-in-first-out’. Vooral in de supermarkten worden deze termen vaak gebruikt!

Maar wat betekenen ze nou eigenlijk? En wanneer moet je ze gebruiken? Mr. Chadd legt het voor je uit!

lifo en fifo

Bij de FIFO methode zorg je ervoor dat de producten die als eerste zijn binnengekomen, ook als eerste gebruikt worden. Vandaar de term ‘first in, first out’, wat een engelse vertaling is van ‘als eerste erin, als eerste eruit’. FIFO wordt vooral gebruikt met het bevoorraden van horecabedrijven of supermarkten. In dit soort bedrijven wordt vaak gewerkt met producten die maar beperkt houdbaar zijn, zoals vlees of groenten. Hierdoor is het belangrijk om eerst de producten te gebruiken die als eerste zijn binnengekomen. Anders is de kans groot dat de oudste producten altijd blijven staan en uiteindelijk bederven.

Bij de LIFO methode moeten juist de producten die als laatste zijn binnengekomen er weer als eerste uit. De term ‘last in, last out is dan ook de engelse vertaling van ‘als laatste erin, als laatste eruit’. De LIFO methode wordt over het algemeen een stuk minder vaak gebruikt als de FIFO methode. Dit is vooral omdat de kans bij de LIFO methode een stuk groter is dat de oudste producten nooit gebruikt worden en zo dus voor altijd blijven staan totdat ze niet meer gebruikt kunnen worden. Het LIFO-systeem wordt alleen gebruikt bij bedrijven die een hele snelle omloopsnelheid hebben. Dit betekent dat ze de producten die ze binnenkrijgen ook weer snel verkopen. Door de hoge omloopsnelheid is er een stuk minder kans dat oude producten blijven staan.

Vraag: Wat voor methode zou jij aanraden voor een kledingwinkel?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Hoe bereken je de boekwaarde van activa?

Consumptief Krediet

Wat is een balansrekening en hoe stel ik deze op?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!