START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Institutionele beleggers: wat zijn dat?

Iedereen die het wil zou in principe kunnen gaan beleggen.

Dit kunnen individuen zijn, maar als we het hebben over institutionele beleggers dan zijn dit vaak fondsen en maatschappijen. Maar hoe zit het nou precies? Mr. Chadd zocht het voor je uit!

institutionele beleggers

Wat zijn institutionele beleggers?

Institutionele beleggers zijn instellingen die meestal grote sommen geld beleggen. Voorbeelden van dit soort instellingen zijn pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen.

Het allerbelangrijkste bedrijfsdoel van dit soort instellingen blijft natuurlijk het aanbieden van verzekeringen en pensioenen, dus zekerheid over vermogen en inkomen, en hiermee trekken ze veel premies van consumenten aan. Dit kapitaal wordt vervolgens weer belegd op de vermogensmarkt.

Verplichtingen

Wel hebben ze financiële verplichtingen naar hun klanten, uit de verdiensten (rendement) op de beleggingen moeten ze minimaal de uitkeringen naar hun klanten (zoals de pensioenen zelf aan gepensioneerden) weer kunnen betalen.

Institutionele beleggers beleggen immense geldbedragen. In 2016 hadden de Nederlandse pensioenfondsen voor maar liefst €2.6 biljoen aan beleggingen.

Zo werkt de app

Test jezelf met deze oefenvraag!

Ik ben zzp’er en besluit te gaan beleggen. Ben ik nu meteen een institutionele belegger?

Waarom (niet)?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Vreemd Vermogen: Lang en Kort

Welke rechtsvormen kennen wij in Nederland en waarin verschillen zij van elkaar?

Wat is een balansrekening en hoe stel ik deze op?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!