fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Iedereen die het wil zou in principe kunnen gaan beleggen.

Dit kunnen individuen zijn, maar als we het hebben over institutionele beleggers dan zijn dit vaak fondsen en maatschappijen. Maar hoe zit het nou precies? Mr. Chadd zocht het voor je uit!

institutionele beleggers
Wat zijn institutionele beleggers?
Institutionele beleggers zijn instellingen die meestal grote sommen geld beleggen. Voorbeelden van dit soort instellingen zijn pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen.

Het allerbelangrijkste bedrijfsdoel van dit soort instellingen blijft natuurlijk het aanbieden van verzekeringen en pensioenen, dus zekerheid over vermogen en inkomen, en hiermee trekken ze veel premies van consumenten aan. Dit kapitaal wordt vervolgens weer belegd op de vermogensmarkt.


Verplichtingen
Wel hebben ze financiële verplichtingen naar hun klanten, uit de verdiensten (rendement) op de beleggingen moeten ze minimaal de uitkeringen naar hun klanten (zoals de pensioenen zelf aan gepensioneerden) weer kunnen betalen.

Institutionele beleggers beleggen immense geldbedragen. In 2016 hadden de Nederlandse pensioenfondsen voor maar liefst €2.6 biljoen aan beleggingen.

Zo werkt de app

Test jezelf met deze oefenvraag!
Ik ben zzp’er en besluit te gaan beleggen. Ben ik nu meteen een institutionele belegger?
Waarom (niet)?

 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Jeroen.

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp