START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

NSB en collaboratie

De NSB was allesbehalve geliefd in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Maar wat is de NSB eigenlijk en waarom werd ze zo gehaat?

Mr. Chadd geeft je het antwoord!

nsb en collaboratie

De NSB (Nationaal-Socialistische Beweging) werd wellicht nog wel meer gehaat dan de Duitsers zelf. Het was een Nederlandse politieke partij die dezelfde ideeën had over het besturen van een land als de Duitse nazi’s. Anton Mussert was de baas van de NSB. Hij richtte de partij op in 1931 en was de baas van de partij tot 1945, toen de Tweede Wereldoorlog eindigde in Nederland en Anton Mussert vermoord werd.

De NSB was geen grote beweging, maar zaaide toch veel angst als Nederlandse politieke partij. Veel NSB’ers maakten zich schuldig aan samenwerking met de Duitsers. Ze namen de plaats in van afgezette burgemeesters, bedrijfsleiders of ze vochten als SS’ers aan het oostfront. Hierdoor werd Nederland ook van binnenuit steeds meer overgenomen door de nazi’s. Sommige NSB’ers deden zelfs mee aan de klopjacht op joden en andere onderduikers. Ze kregen hierbij geld voor elke jood die ze hadden gearresteerd.

Oefenvraag: test jezelf!

Hoe ondersteunden leden van de NSB de Duitsers vooral?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Propaganda en massaorganisaties

Nationalisme en nationaalsocialisme

De Tweede Wereldoorlog

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!