START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Mahatma Gandhi: wie was hij?

Mahatma Gandhi leefde van 1869 tot 1948 en was een held, politicus en vrijheidsstrijder van India.

Wat waren nou eigenlijk zijn ideologieën? Waarom was zelfs Martin Luther King enorm onder de indruk van hem?

Mr. Chadd legt het hier voor je uit!

Mahatma Gandhi

Gandhi was van mening dat India onafhankelijk van de Britten moest worden. Maar dit moest volgens hem worden bereikt door middel van een geweldloos protest. Hij geloofde dat vrijheid door vrede en liefde kon worden behaald. Veel Indiërs volgden zijn oproep: hij werd dan ook wel de ‘geestelijk vader’ van India genoemd. Daarnaast was Gandhi van mening dat iedereen gelijk was, ongeacht geloof of uit welke kaste (status in de samenleving) je kwam.

Onafhankelijkheid India

In 1947 werd India onafhankelijk. Het land werd destijds verdeeld in India en Pakistan. Dit zorgde echter wel voor rellen tussen de Hindoes en de Moslims. Gandhi was dus extreem tégen geweld, en probeerde dit te stoppen door te gaan vasten. Hij wilde aantonen dat het ook mogelijk was om bloedvergieten te stoppen op een andere manier. Dit lukte hem uiteindelijk.

Zijn dood

Op 30 januari 1948 werd Gandhi vermoord door een extremistische hindoe, Nathuram Godse. Hij was van mening dat Gandhi zich alleen inzette voor de moslims. De dag erna kwamen er een miljoen (!) mensen naar New Delhi om afscheid te nemen van Gandhi.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Mao Zedong: communistische dictator van China

Jeanne d’Arc: wie was dat?

Napoleon Bonaparte: wie was hij precies?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!