fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Mahatma Gandhi leefde van 1869 tot 1948 en was een held, politicus en vrijheidsstrijder van India.

Wat waren nou eigenlijk zijn ideologieën? Waarom was zelfs Martin Luther King enorm onder de indruk van hem?

Mr. Chadd legt het hier voor je uit!

Mahatma Gandhi
Gandhi was van mening dat India onafhankelijk van de Britten moest worden. Maar dit moest volgens hem worden bereikt door middel van een geweldloos protest. Hij geloofde dat vrijheid door vrede en liefde kon worden behaald. Veel Indiërs volgden zijn oproep: hij werd dan ook wel de ‘geestelijk vader’ van India genoemd. Daarnaast was Gandhi van mening dat iedereen gelijk was, ongeacht geloof of uit welke kaste (status in de samenleving) je kwam.


Onafhankelijkheid India
In 1947 werd India onafhankelijk. Het land werd destijds verdeeld in India en Pakistan. Dit zorgde echter wel voor rellen tussen de Hindoes en de Moslims. Gandhi was dus extreem tégen geweld, en probeerde dit te stoppen door te gaan vasten. Hij wilde aantonen dat het ook mogelijk was om bloedvergieten te stoppen op een andere manier. Dit lukte hem uiteindelijk.

Zijn dood
Op 30 januari 1948 werd Gandhi vermoord door een extremistische hindoe, Nathuram Godse. Hij was van mening dat Gandhi zich alleen inzette voor de moslims. De dag erna kwamen er een miljoen (!) mensen naar New Delhi om afscheid te nemen van Gandhi.

 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Jeroen.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag via de app

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp