START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Jeanne d’Arc: wie was dat?

Jeanne d’Arc: wie was dat?

Jeanne d’Arc (1412-1434) is één van de meest bekende vrouwen uit de geschiedenis!

Waarom? Wie was ze nou precies? Wat heeft ze gedaan dat ze zo bekend werd? Mr. Chadd legt het voor je uit!

jeanne d’arc

Jeanne d’Arc werd in Frankrijk geboren als een eenvoudig boerenmeisje. Er gaan echter verhalen rond dat ze stemmen in haar hoofd hoorde dat het Franse land moest worden bevrijd van de Engelsen! Er was op dat moment namelijk een zware strijd aan de gang waarbij de Engelsen een groot deel van Noord-Frankrijk bezet hielden.

Als 17-jarig meisje overtuigde Jeanne d’Arc koning Karel VII ervan om een leger met haar mee te sturen om de stad Orléans te veroveren. Ze verkleedde zich in mannenkleding en spoorde het leger aan om uiteindelijk de Engelsen te verslaan. Dit was echter nog zeker niet het einde. Steeds meer Fransen geloofden dat Jeanne d’Arc ook echt door God gestuurd is en de Fransen voelden zich sterker en sterker. Uiteindelijk veroverde ze met haar leger de stad Reims zodat koning Karel VII zich officieel kon kronen tot koning van Frankrijk. De mythe om Jeanne d’Arc is compleet.

Frankrijk was echter nog niet helemaal veroverd. Jeanne spoorde haar leger aan om nog een keer ten strijde te trekken om ook Parijs te veroveren. De tegenstand was alleen groter dan verwacht en Jeanne werd gevangen genomen en uitgeleverd aan de Engelsen. Na een kort proces verklaarden de rechters haar schuldig aan ketterij en werd Jeanne d’Arc op de brandstapel gegooid. Het was namelijk verboden om te zeggen dat je door God gestuurd was. Bovendien mocht je als vrouw niet lopen in mannenkleding.

Zo werkt de app

Ondanks de dood van Jeanne was het moreel van de Fransen hoger dan ooit. De overwinningen volgden elkaar in een rap tempo op wat uiteindelijk leidde het tot het einde van de Honderdjarige Oorlog in het voordeel van de Fransen. Jeanne d’Arc heeft dit einde helaas niet meer mee kunnen maken. Toch blijft ze voor altijd een heldin voor de Fransen.

En nu jij!

Test je kennis door deze oefenvraag te beantwoorden!

Hoe heeft Jeanne d’Arc ervoor gezorgd dat de Honderdjarige Oorlog in het voordeel van de Fransen is beslist?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

De Franse Revolutie: hoe kwam het tot stand en wat gebeurde er eigenlijk?

Cahiers de doléances: Wat zijn dat eigenlijk?

Geschiedenis leren: hoe doe je dat het slimst?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!