START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Landbouwsamenleving

Landbouwsamenleving

Landbouwsamenlevingen, ook wel agrarische samenlevingen genoemd, ontstonden rond 11.000 voor Christus op allerlei verschillende plekken in de wereld.

Van Azië tot aan het Midden-Oosten besloten steeds meer mensen zich met de landbouw bezig te houden en het leven van jagers en verzamelaars vaarwel te zeggen.

Maar waarom besloten de mensen om over te stappen op een landbouwsamenleving? En wat was het grote voordeel ervan? Mr. Chadd legt het voor je uit!

landbouwsamenleving

Een samenleving waarin de meerderheid van de bevolking zich bezig houdt met het verbouwen van planten en het houden van vee wordt ook wel een landbouwsamenleving genoemd. Een landbouwsamenleving ontstond in de meeste gevallen door jagers en verzamelaars die besloten om zich op één plek te vestigen. Dit gebeurde in het begin vaak op plekken waar de grond erg vruchtbaar was en al vele gewassen groeiden. In deze gebieden was het relatief eenvoudig om zelf gewassen te verbouwen en steeds meer jagers stapten hier op over. Het gebied waar de landbouwsamenlevingen voor het eerst ontstaan wordt ook wel de vruchtbare halve maan genoemd. Dit is een gebied waar nu Syrië en Irak in liggen.

In de loop van de jaren werd er naast het verbouwen van gewassen ook steeds meer vee gehouden en werden mensen steeds beter in het bedrijven van landbouw. Omdat de boeren nu op dezelfde plek moesten blijven, ontstonden er een sedentaire leefwijze. Dit betekent dat mensen op dezelfde plek wonen en dus niet meer rondtrekken. Het ontstaan van landbouwsamenleving wordt ook wel de landbouwrevolutie genoemd. Dit is vooral omdat het een enorme verandering was in de leefwijze van de mens.

Zo werkt de app

In Nederland zijn de eerste landbouwsamenlevingen rond 5000 voor Christus ontdekt. Omdat het hier minder warm en vruchtbaar is dan in de ‘vruchtbare halve maan’, duurde het wat langer voordat ook hier aan landbouw gedaan werd.

Vraag: Wat is het grote voordeel van landbouwsamenlevingen?

Antwoord: Hoeft niet meer te reizen, en kan voor meerdere personen verbouwen.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Het middeleeuwse leenstelsel

Jagers en verzamelaars

Drieslagstelsel

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!