START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Jagers en verzamelaars

Het grootste deel van de geschiedenis leefden mensen als jager-verzamelaars.

Mensen hielden zich in leven door te jagen en voedsel te verzamelen. Ze leefden in groepen van ongeveer 10 tot 20 personen.

Wil je meer weten over de levensstijl van de jager-verzamelaars? Lees dan snel verder!

jagers en verzamelaars

De eerste mensen leefden in groepen van ongeveer 10 tot 20 personen. De mannen joegen op herten, rendieren en beren. De vrouwen zorgden voor de kinderen en verzamelden plantaardig voedsel zoals bessen, paddenstoelen en wortels. De groepen waarin mensen leefden waren erg klein, omdat de natuur maar een klein aantal mensen kon voeden. Ze trokken rond en hadden geen vaste woonplaats, ze worden daarom ook wel nomaden genoemd. Ze woonden in simpele hutten en trokken verder als er op een plek geen eten meer te vinden was. Ze hadden daarom weinig bezit, ze moesten immers al hun spullen steeds meedragen naar de volgende plek. Omdat er weinig bezit was, waren er ook nog weinig sociale verschillen.

Het grootste deel van de tijd van de jager-verzamelaars leefden men in de ijstijd. Mensen hadden al heel wat vaardigheden ontwikkeld. Mensen konden al vuur en werktuigen van steen maken. Ze hadden daarentegen nog geen schrift, dus er zijn geen schriftelijke bronnen uit deze tijd gevonden. Daarom wordt deze tijd ook wel de prehistorie (voorgeschiedenis) genoemd. Deze tijd eindigde in 3.000 v.C. toen in het Midden-Oosten het schrift ontstond. Alles wat we tegenwoordig weten van de prehistorie is dus gebaseerd op ongeschreven bronnen. Voorbeelden hiervan zijn botten, muurschilderingen, potten en grondverkleuringen. Er is hierdoor niks bekend over concrete gebeurtenissen of individuele mensen.

En nu jij!

Waarom hadden de jager-verzamelaars weinig bezit en leefden ze in groepen van ongeveer 10 tot 20 personen?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Drieslagstelsel

Landbouwsamenleving

Evolutie van de mens

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!