START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Evolutie van de mens

Evolutie van de mens is het proces waarbij we ontwikkeld zijn tot de mens zoals we nu zijn.

De studies over de evolutie van de mens gaan ook vaak over onze relatie met menselijke apen, zoals gorilla’s en chimpansees.

Maar hoe is de mens eigenlijk ontstaan? En zijn we familie van de apen? Mr. Chadd zocht het voor je uit!

evolutie van de mens

Als we kijken naar de geschiedenis en de evolutie van de mens dan moeten we een hele grote sprong terug in de tijd maken; 60 miljoen jaar op precies te zijn! In die tijd leefden er primaten tussen de dinosaurussen die de voorouders van de huidige mens zijn. Primaten zijn een soort binnen de zoogdieren waar alle apen en mensen onderdeel van zijn.

6 miljoen jaar geleden zien we dat verschillende primaten zich van elkaar afscheiden. Waar de apen zowel hun handen en voeten gebruiken omdat ze in de bomen leven, heeft de mens zijn handen veel minder nodig om te bewegen. Door het leven op de grond gebruikt de mens alleen zijn voeten en gaat hierdoor ook steeds rechter op lopen.

De huidige versie van de mens loopt ongeveer 300.000 jaar rond volgens wetenschappers. In de miljoenen jaren daarvoor groeien de hersenen van mensen steeds meer en beginnen mensen zelfs te praten. De evolutie is een langzaam proces die miljoenen jaren heeft geduurd. Uiteindelijk zijn er echter grote verschillen te ontdekken tussen nu en 60 miljoen jaar geleden. Dit kan je goed zien op het volgende plaatje:

De evolutie van de mens

Ondanks dat de mens en de apen al 6 miljoen jaar van elkaar gescheiden zijn zien we nog steeds veel overeenkomsten. Zo is het DNA van de mens en de chimpansee voor 99% hetzelfde!

Oefenvraag: Waardoor ontstonden er verschillen tussen mensen en apen?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Hiërogliefen/spijkerschrift

Landbouwsamenleving

Jagers en verzamelaars

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!