START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Het IJzeren Gordijn

Het IJzeren Gordijn was een zeer belangrijke grens in Europa tijdens de Koude Oorlog.

Het was een scheidingslijn tussen het communistische Oosten en het kapitalistische Westen van Europa die ontstond na de Tweede Wereldoorlog.

Maar wat was het IJzeren Gordijn nou precies en waarom bestond het? Mr. Chadd zocht het voor je uit!

Het ijzeren gordijn

Na de Tweede Wereldoorlog

In 1945 werd het Duitsland van Adolf Hitler definitief verslagen door de geallieerden. Om te voorkomen dat een soortgelijke oorlog opnieuw zou gebeuren werd Duitsland in tweeën gedeeld en kregen zowel de Sovjet-Unie als de Verenigde Staten een deel. Ook in de rest van Europa ontstond er een scheidingslijn tussen het de Sovjet-Unie en communistische Oostblok aan de ene kant en het kapitalistische West-Europa onder aanvoering van de Verenigde Staten aan de andere kant.

Deze scheidingslijn tussen Oost- en West-Europa wordt ook wel het IJzeren Gordijn genoemd. Hoge muren, torens, prikkeldraad en wachtposten moesten ervoor zorgen dat de twee ideologisch verschillende strikt gescheiden bleven. Ook de muur tussen Oost- en West-Berlijn was onderdeel van dit IJzeren Gordijn.

Zo werkt de app

Einde van het IJzeren Gordijn

Op 2 mei 1989 begon Hongarije met het afbreken van de muur. De macht van de communistische partijen in Oost-Europa werd snel minder en de Sovjet-Unie viel uiteen. Hierna werd in meerdere landen het IJzeren Gordijn in een rap tempo afgebroken en verdween ‘het symbool van de Koude Oorlog ’ snel van het toneel.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

De val van de Berlijnse muur

Koude Oorlog: waar draaide dit om?

Wapenwedloop

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!