Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Domesticatie

Domesticatie

Domesticatie is een proces waarbij de mensen het gedrag van dieren probeert te veranderen, waardoor ze gebruikt kunnen worden gebruikt als huisdier of veedier.

Wat is de precieze betekenis van het begrip? Bij welke dieren is dit gebeurd? Mr. Chadd legt het voor je uit!

domesticatie

Eigenlijk is er nog heel veel onduidelijkheid over het begrip domesticatie. De meeste mensen zeggen dat het een proces is waarbij mensen een dier proberen te veranderen om iets nuttigs voor ze te kunnen doen. Zo heeft de mens in de loop van de jaren honden en katten als huisdieren gefokt en zijn koeien en paarden getemd om op een boerderij te helpen.

De getemde dieren zijn in het wild gevangen en worden tot huisdieren of vee gemaakt. Dit gebeurde al ver voor Christus. De hond was het eerste dier dat gedomesticeerd werd in 15.000 voor Christus. Hierna volgden de geit, het schaap, het varken en de koe al snel.

Naast dieren kunnen ook planten gedomesticeerd worden. Als we het over planten hebben, dan gaat het vooral om het kweken van voedsel en het maken van de beste zaadjes waaruit groente en fruit kan groeien.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Evolutie van de mens

Kenmerkende aspecten: hoe leer ik ze het best?

Jagers en verzamelaars

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}