START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Domesticatie

Domesticatie

Domesticatie is een proces waarbij de mensen het gedrag van dieren probeert te veranderen, waardoor ze gebruikt kunnen worden gebruikt als huisdier of veedier.

Wat is de precieze betekenis van het begrip? Bij welke dieren is dit gebeurd? Mr. Chadd legt het voor je uit!

domesticatie

Eigenlijk is er nog heel veel onduidelijkheid over het begrip domesticatie. De meeste mensen zeggen dat het een proces is waarbij mensen een dier proberen te veranderen om iets nuttigs voor ze te kunnen doen. Zo heeft de mens in de loop van de jaren honden en katten als huisdieren gefokt en zijn koeien en paarden getemd om op een boerderij te helpen.

De getemde dieren zijn in het wild gevangen en worden tot huisdieren of vee gemaakt. Dit gebeurde al ver voor Christus. De hond was het eerste dier dat gedomesticeerd werd in 15.000 voor Christus. Hierna volgden de geit, het schaap, het varken en de koe al snel.

Naast dieren kunnen ook planten gedomesticeerd worden. Als we het over planten hebben, dan gaat het vooral om het kweken van voedsel en het maken van de beste zaadjes waaruit groente en fruit kan groeien.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Evolutie van de mens

Kenmerkende aspecten: hoe leer ik ze het best?

Jagers en verzamelaars

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!