START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Confessionalisme, Liberalisme en Socialisme

Confessionalisme, liberalisme en socialisme. Poeh, dat zijn lastige termen.

Ze zijn soms ook lastig uit elkaar te houden. Geen zorgen, Mr. Chadd zet ze allemaal voor je op een rijtje!

Confessionalisme, liberalisme en socialisme

Confessionalisme

In Nederland kwam het confessionalisme op vanaf ongeveer 1870. Het confessionalisme is de ideologie die het geloof centraal zet binnen alles in de samenleving. De mening van politieke partijen zijn gebaseerd om het geloof. Voorbeelden van politieke partijen in Nederland die worden gezien als confessioneel zijn het CDA, de ChristenUnie en de SGP.

Liberalisme

Het liberalisme is een stroming die is ontstaan tijdens de Verlichting in de 18e eeuw. Het idee van het liberalisme is dat het individu zo veel mogelijk vrijheid krijgt, zolang het de vrijheid van anderen niet beperkt. Een van de belangrijkste speerpunten van het liberalisme is de scheiding van kerk en staat. Ook willen liberalen een vrije markt zien, waarbij de overheid niet of nauwelijks ingrijpt. In Nederland is de VVD een voorbeeld van een liberale politieke partij.

Socialisme

Het socialisme is een ideologie die is gebaseerd op gelijkheid, rechtvaardigheid en solidariteit. Socialisten hebben als uitgangspunt dat alle mensen gelijk zijn, iedereen heeft dezelfde rechten en plichten. Socialisten vinden het daarom ook onrechtvaardig dat er rijke en arme mensen zijn, ze zouden volgens hun allemaal evenveel moeten kunnen verdienen. Daarom vinden socialisten het ook heel belangrijk om de armen in een samenleving goed te beschermen en vinden dat rijkere in een samenleving daar verantwoordelijk voor moeten zijn. De SP is in Nederland een voorbeeld van een socialistische politieke partij.

Zo werkt de app

Test je kennis door deze oefenvraag te beantwoorden!

Piet is van mening dat iedereen gelijk is, ongeacht afkomst, religie of sociale klasse. Van welke stroming is hij dan een aanhanger?

Vind jij Geschiedenis een erg lastig vak? Kijk dan hier voor goedkope en hele goede bijles !

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Socialisme

Liberalisme

Kapitalisme

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!