NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE:

KORTING2024

Bombardement Rotterdam

Het bombardement van Rotterdam werd op 14 mei 1940 uitgevoerd door de Duitsers.

De Tweede Wereldoorlog was begonnen en Duitsland wilde Nederland zo snel mogelijk veroveren.

Maar hoe gebeurde het precies? En waarom kozen de Duitsers voor een bombardement?

bombardement rotterdam

Tweede Wereldoorlog

Op 10 mei 1940 verklaarde Duitsland de oorlog aan Nederland. In tegenstelling tot de Eerste Wereldoorlog lukte het Nederland dit keer niet om neutraal te blijven. Het was de bedoeling van de Duitsers om Nederland, België en Luxemburg snel te veroveren om zo Frankrijk aan te vallen.

Het veroveren van Nederland ging alleen niet snel genoeg volgens de Duitsers. Hierop besloten ze om te dreigen met een bombardement van de stad Rotterdam. Toen Nederland uiteindelijk zich niet wilde overgeven werd het bevel gegeven, Rotterdam mocht worden gebombardeerd.

650 tot 900 doden

In totaal duurde het bombardement slechts een kwartier. Tussen 13:27 uur en 13:40 uur gooiden bommenwerpers voor 97.000 kilo aan bommen naar beneden. Bijna de gehele binnenstad van Rotterdam werd vernietigd, tussen de 650 en 900 mensen kwamen om, en ongeveer 80.000 inwoners werden dakloos.

Overgave Nederland

Na het bombardement dreigde Duitsland dat als Nederland zich niet zou overgeven, Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Haarlem en andere grote steden ook gebombardeerd zouden worden. Nederland zag al snel in dat de situatie hopeloos was. Eén dag na het bombardement van Rotterdam, op 15 mei 1940, gaf Nederland zich over aan Duitsland.

Vraag: Waarom besloot Duitsland om Rotterdam te bombarderen?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Het Verzet

De Tweede Wereldoorlog

Kenmerkende aspecten: hoe leer ik ze het best?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

KORTINGEN BIJ MR. CHADD

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE: KORTING2024

Met de Mr. Chadd-app krijg je altijd en overal direct antwoord op je huiswerkvraag. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme vakcoaches helpen je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!