START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Ancien Régime

Het Ancien Régime is een Frans gezegde voor oud stelsel of oud systeem.

Het staat voor de periode voor de

Franse Revolutie waarin de koning in Frankrijk alles te zeggen had en normale burgers niks in te brengen hadden.

Wat betekent het ancien régime precies? Wat zijn kenmerken van deze periode? Mr. Chadd legt het voor je uit!

ancien regime

Het ancien régime speelde zich in Frankrijk af tussen 1450 en 1800. Er was een absolute monarchie waarbij de koning alle besluiten in het land nam. Dit wordt ook wel een vorm van het absolutisme genoemd. Het normale volk had vrijwel niks te zeggen en burgers werden meteen opgepakt als ze kritiek op de koning of het beleid hadden. De adel en geestelijkheid, ondanks dat ze slechts 2% van de bevolking waren, hadden grote vrijheden en hoefden bijvoorbeeld geen belasting te betalen. Hierdoor was Frankrijk een goed voorbeeld van een standenmaatschappij.

Het grootste deel van de bevolking was onderdeel van de derde stand. Hierin zaten boeren en burgers, die moesten opdraaien voor alle kosten die de koning, de adel en de geestelijkheid maakten. De hofhouding van de koning was ontzettend duur en het land was tegelijkertijd verwikkeld in geldverslindende oorlogen met andere landen. Als gevolg moesten de burgers in de derde stand enorm veel belastingen betalen om dit alles te betalen.

In de loop van de jaren kwam er steeds meer onvrede over dit beleid. Burgers wilden meer invloed en gelijke rechten hebben voor iedereen en vonden dat de koning veel te veel macht had. Als gevolg hiervan is de Franse Revolutie ontstaan, waarbij er een einde kwam aan de lange periode van het ancien régime.

Oefenvraag

Noem 3 kenmerken van het Ancien Régime.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Het Absolutisme

De Franse Revolutie: hoe kwam het tot stand en wat gebeurde er eigenlijk?

De verlichting

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!