START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Hoe kan ik het beste Franse woordjes leren?

Je herkent de situatie vast, je hebt volgende week een toets waarbij je heel veel Franse woordjes moet leren.

Hoe kan je nu op een slimme manier leren, waardoor je de woordjes goed kunt onthouden?

In dit artikel vind je een slimme leermethode, en nog enkele tips waardoor je zeker een goed cijfer zult halen voor je toets!

woordjes leren

Een slimme manier van leren

Een bekend probleem is dat je soms uren hebt geleerd voor je toets maar dat je bij de toets veel woordjes bent vergeten. Dat kan verschillende redenen hebben, vaak heb je de woordjes altijd in dezelfde volgorde (hoe ze in je boek staan) geleerd, als de woordjes dan in een andere volgorde staan bij de toets kan dat lastig zijn. Deze leermethode heeft daar een oplossing voor.

  1. Pak een schaar en een flinke hoeveelheid stevig papier. Knip zoveel kaartjes uit als je woorden (of zinnetjes) hebt die je moet leren. Knip de kaartjes in een formaat zodat je ze makkelijk mee kan nemen, bijvoorbeeld met een elastiekje eromheen in je broekzak of in je tas.
  2. Zodra je klaar bent met knippen pak je een pen of potlood. Aan de ene kant van het kaartje schrijf je het Franse woordje, en aan de andere kant van het kaartje schrijf je het woordje in het Nederlands. Pak voor elk woordje wat je moet leren weer een nieuw kaartje.
  3. Als je klaar bent heb je een flinke stapel kaartjes, met daarop alle woordjes in het Frans en Nederlands. Elke keer als je gaat leren pak je de stapel woordjes, schud je ze even goed door elkaar (zodat je ze niet altijd in dezelfde volgorde leert) en kan je jezelf overhoren! Je kan je op deze manier ook goed laten overhoren door een familielid of een vriend of vriendin.

Leertips!

Als je een potlood gebruikt om de woordjes op te schrijven kan je de kaartjes bij je volgende toets weer gebruiken. Even de woordjes van de vorige keer uitgummen, de nieuwe er op schrijven en je kan weer aan de slag!

Probeer niet te lang achter elkaar te leren, maar neem af en toe een pauze. Zo blijf je beter geconcentreerd! Hoe lang leren en hoe lang pauzeren het beste is is voor iedereen verschillend. Je kan bijvoorbeeld dertig minuten leren en dan tien minuten pauzeren voordat je weer verder gaat, maar als je merkt dat je concentratie al eerder verdwijnt kan je ook korter leren voordat je een pauze neemt.

Zo werkt de app

Het is meestal beter om elke dag eventjes te leren, dan op één dag uren achter elkaar door. Als je heel veel woordjes moet leren kun je er ook voor kiezen om langzaam op te bouwen. Bijvoorbeeld: beginnen met 50 woordjes op de eerste dag, de volgende dag voeg je daar 50 aan toe en zit je aan 100, en zo ga je door. Maak in dat geval van tevoren een planning.

Ben je er achter gekomen dat je toets morgen al is en je bent nog niet begonnen? Het kan dan zijn dat voor deze keer kaartjes maken wat te veel tijd kost, er zijn ook online alternatieven om op deze manier woordjes te leren. Toch is het voor de volgende toets handig kaartjes te maken, je kan jezelf op die manier altijd overhoren, en tijdens het knippen en schrijven van de kaartjes ben je al op een hele praktische manier met de woordjes bezig, waardoor je ze beter kunt onthouden.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Een Franse tekst lezen

Woordjes leren 2.0

Zinnen leren

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!