NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE:

KORTING2023

Tijden in het Engels

What’s the time? AM of PM? Hoe zit het klokkijken in het Engels? Dat legt Mr. Chadd je uit!

In het Engels geven ze door AM of PM te gebruiken aan of het ’s ochtends of ’s middags is. AM is de afkorting van ‘ante meridiem’. Met AM word het tijdvak tussen middernacht en 12 uur ’s middags bedoeld. PM is de afkorting van ‘post meridiem’. Hiermee wordt het tijdvak vanaf 12 uur ’s middags tot 12 uur ’s nachts bedoeld. In het Engels wordt middernacht ‘Midnight’ genoemd en 12 uur ’s middags noemen ze ‘Noon’.

Een ander verschil is dat in het Nederlands de klok in uren verdeeld is, bijvoorbeeld: Kwart over 3, kwart voor 4 en half 5. In het Engels is de klok in halve uren verdeeld. Het begint met 1 minuut over het hele uur (15.01) en eindigt met 29 minuten over het hele uur (15.29). Alle tijdstippen tussen 15.01 en 15.29 noem je ‘past’. Bijvoorbeeld: ’20 past 9 o’clock’. Na het halve uur noem je het ‘to’, bijvoorbeeld 15.40 wordt ’20 to three o’clock’. Als het over de klok gaat is er nog een ander opvallend verschil tussen Engels en Nederlands. Als het half 8 is, wordt dat ‘Half past 7’ genoemd.

Tijden in het Engels

Kwart voor wordt in het Engels ‘Quarter to’ genoemd. Kwart over wordt ‘Quarter past’ genoemd.

Wil je oefenen met kloktijden in het Engels? Schrijf dan de onderstaande tijden uit in het Engels en benoem of het om AM of PM gaat!

  1. 9:22
  2. 15:48
  3. 12:34

Belangrijk proefwerk op komst? Of toch nog wat meer moeite met Engels dan je wil? Dan biedt onze bijles de oplossing!

Andere bezoekers keken ook naar: Wat zijn koppelwoorden

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Leertips Engels

Its of It’s?

In, On en At

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

KORTINGEN BIJ MR. CHADD

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE: KORTING2023

Met de Mr. Chadd-app krijg je altijd en overal direct antwoord op je huiswerkvraag. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme vakcoaches helpen je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!