START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Wat zijn koppelwoorden?

Koppelwoorden in het Engels gebruik je op verschillende manieren, hoe zit het precies? Dat legt Mr. Chadd je hier uit!

Een koppelwoord verbindt zinnen met elkaar en geven tegenstellingen en overeenkomsten aan in een tekst. Koppelwoorden worden soms ook signaalwoorden of voegwoorden genoemd. Dat komt omdat de woorden een ‘signaal’ zijn voor wat er verder in de tekst gebeurt en de tekst aan elkaar voegt. Dit helpt je bij het lezen van een tekst omdat door middel van koppelwoorden de logica wordt verduidelijkt.

Er zijn vier soorten koppelwoorden, hieronder leggen we uit welke soorten er zijn.

  1. Informerende koppelwoorden . Deze koppelwoorden gebruik je om meer informatie te geven over iets in de tekst. In het Nederlands gebruik je ‘daarnaast’ of ‘ook’. Voorbeelden van informerende koppelwoorden in het Engels zijn: ‘Also’, ‘Especially’ en ‘For example’. Een voorbeeld van een zin met een informerend koppelwoord is: ‘I will speak to you tonight, aditionally, we will meet on Tuesday’.

Koppelwoorden

  1. Tegenstellende koppelwoorden . Deze koppelwoorden gebruik je om aan te geven dat er een tegenstelling aankomt in de tekst. In het Nederlands gebruik je vaak ‘Maar’ of ‘Echter’. Voorbeelden van tegenstellende koppelwoorden in het Engels zijn: ‘But’ of ‘Whereas’. Een voorbeeld van een zin met een tegenstellend koppelwoord is: ‘I would like to eat fries instead of potatoes’.
  1. Koppelwoorden van oorzaak en gevolg . Deze koppelwoorden worden gebruikt om een oorzaak-gevolgrelatie aan te geven tussen twee situaties. Bijvoorbeeld: ‘as a result of’ of ‘hence’. Een voorbeeld van een zin met een koppelwoord van oorzaak en gevolg is: ‘In order to confirm your enrollment, you need to fill in the form’.

  2. Introducerende of samenvattende koppelwoorden . Deze koppelwoorden gebruik je om iets aan te kondigen of om iets samen te vatten. Bijvoorbeeld: ‘Concluding’ of ‘Afterwards’. Een voorbeeld van een zin met een samenvattend koppelwoord is: ‘In summary, everybody is happy and we will continue the way we did’.

Wil je oefenen met het herkennen van koppelwoorden in het Engels?

Benoem dan welk soort koppelwoord er in de onderstaande zinnen staat en verzin een ander koppelwoord dat ervoor in de plaats kan!

  1. I am very tired; hence I will go to bed early tonight.

  2. She really liked to play soccer, despite her lack of talent.

  3. Grandma loved all her grandchildren, in particular the ones that visited her every week.

Andere bezoekers keken ook naar: Will of would?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Your of you’re en their of they’re: hoe haal je ze uit elkaar?

Vraagzin maken in het Engels

Modal verbs: wanneer gebruik je welk hulpwerkwoord?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!