fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

“Can I get your bag?” of “You’re sweet!”. Het is soms lastig om ze uit elkaar te halen, omdat ze op dezelfde manier uitgesproken worden.

Mr. Chadd legt je uit hoe je het verschil goed kunt onthouden!

you their
You’re en they’re
Als er in het Engels halverwege een woord een apostrof (‘) staat, dan betekent dat dat er één of meerdere letters zijn weggelaten. Zo staat you’re voor you are en they’re staat voor they are. Door het samentrekken kun je het woord sneller uitspreken. Als je dus bijvoorbeeld wil zeggen “Jij bent aardig.” dan gebruik je “You’re nice.”.


Your en their
Your en their zijn bezittelijke voornaamwoorden die “jouw/jullie” en “hun” betekenen. Als je het bijvoorbeeld over iemands kat hebt, dan zou je “their cat” gebruiken. Als je dus in het Nederlands een bezittelijk voornaamwoord gebruikt, dan gebruik je in het Engels “your” of “their”

Zo werkt de app

There
Je spreekt there op dezelfde manier uit als their. Het betekent alleen iets heel anders. There betekent “daar” of “er”. Als je zegt, ik ben daar nog niet geweest, dan zou je in het Engels zeggen: “I have never been there.”.

Oefenen
Vul het juiste woord in in de volgende zinnen:

  1.  ___ (jij bent) a very kind person!
  2.  ___ (hun) parents have just bought a new car.
  3.  I will be ___ (daar) in sixteen minutes.Deze uitleg is geschreven door Judith.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag via de app

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp