Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

(On)regelmatige werkwoorden in het Engels: hoe vervoeg ik ze?

Het vervoegen van werkwoorden in het Engels kan lastig zijn, niet elk werkwoord word op dezelfde manier gedaan. Maar waar ligt dan het verschil?

In dit artikel staat heel duidelijk hoe je welke werkwoorden vervoegt. Zo word jij ook een ster in het spreken van the English language !

(On)regelmatige werkwoorden

In het Engels zijn er regelmatige werkwoorden en onregelmatige werkwoorden. Regelmatige werkwoorden (regular verbs) zijn werkwoorden die volgens de standaard manier worden vervoegd. In de verleden tijd komt er dan –ed achter het werkwoord, zoals de werkwoorden work (worked) en play (played) .

Onregelmatige werkwoorden (irregular verbs) zijn werkwoorden die in de verleden tijd (past simple) of in de voltooide tijd (perfect tense) geen –ed achter het woord krijgen, maar een onregelmatige vervoeging hebben. Zo wordt ring bijvoorbeeld ‘rang’ en have wordt ‘had’ . Andere bekende voorbeelden zijn to do (did – done) , to bring (brought – brought) en to swim (swam – swum) .

De vervoeging van onregelmatige werkwoorden moet echt uit het hoofd geleerd worden. Daarvoor moet veel geoefend worden. Waarschijnlijk staat er een flinke lijst met onregelmatige werkwoorden in het leerboek. Deze moeten helaas dus echt uit het hoofd geleerd worden. Bij sommigen werkt het om een ritme te bedenken en het zo hardop vaak te herhalen.

In dit filmpje wordt een voorbeeld gegeven: https://www.youtube.com/watch?v=gNaDvAYC0Jw

Even oefenen!

Hieronder volgen oefeningen voor de regelmatige werkwoorden. De antwoorden worden daarna ook gegeven, zodat je jouw antwoorden kunt controleren.

Vul bij de volgende zinnen de juiste vervoeging van het werkwoord in de verleden tijd in.

  1. Kevin and I ………………(work) at that shop for five weeks last summer.
  2. She ………………..(enjoy) my company. At least that is what she told me.

Andere bezoekers keken ook naar: Zakelijke brief in het Engels: hoe schrijf ik die goed?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

SHIT-regel: wat is het en waar kan ik het voor gebruiken?

Leertips Engels

Meervoud

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}