START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

(On)regelmatige werkwoorden in het Engels: hoe vervoeg ik ze?

Het vervoegen van werkwoorden in het Engels kan lastig zijn, niet elk werkwoord word op dezelfde manier gedaan. Maar waar ligt dan het verschil?

In dit artikel staat heel duidelijk hoe je welke werkwoorden vervoegt. Zo word jij ook een ster in het spreken van the English language !

(On)regelmatige werkwoorden

In het Engels zijn er regelmatige werkwoorden en onregelmatige werkwoorden. Regelmatige werkwoorden (regular verbs) zijn werkwoorden die volgens de standaard manier worden vervoegd. In de verleden tijd komt er dan –ed achter het werkwoord, zoals de werkwoorden work (worked) en play (played) .

Onregelmatige werkwoorden (irregular verbs) zijn werkwoorden die in de verleden tijd (past simple) of in de voltooide tijd (perfect tense) geen –ed achter het woord krijgen, maar een onregelmatige vervoeging hebben. Zo wordt ring bijvoorbeeld ‘rang’ en have wordt ‘had’ . Andere bekende voorbeelden zijn to do (did – done) , to bring (brought – brought) en to swim (swam – swum) .

De vervoeging van onregelmatige werkwoorden moet echt uit het hoofd geleerd worden. Daarvoor moet veel geoefend worden. Waarschijnlijk staat er een flinke lijst met onregelmatige werkwoorden in het leerboek. Deze moeten helaas dus echt uit het hoofd geleerd worden. Bij sommigen werkt het om een ritme te bedenken en het zo hardop vaak te herhalen.

In dit filmpje wordt een voorbeeld gegeven: https://www.youtube.com/watch?v=gNaDvAYC0Jw

Even oefenen!

Hieronder volgen oefeningen voor de regelmatige werkwoorden. De antwoorden worden daarna ook gegeven, zodat je jouw antwoorden kunt controleren.

Vul bij de volgende zinnen de juiste vervoeging van het werkwoord in de verleden tijd in.

  1. Kevin and I ………………(work) at that shop for five weeks last summer.
  2. She ………………..(enjoy) my company. At least that is what she told me.

Andere bezoekers keken ook naar: Zakelijke brief in het Engels: hoe schrijf ik die goed?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

SHIT-regel: wat is het en waar kan ik het voor gebruiken?

Leertips Engels

Meervoud

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!