fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Het vervoegen van werkwoorden in het Engels kan lastig zijn, niet elk werkwoord word op dezelfde manier gedaan. Maar waar ligt dan het verschil?

In dit artikel staat heel duidelijk hoe je welke werkwoorden vervoegt. Zo word jij ook een ster in het spreken van the English language!

(On)regelmatige werkwoorden
In het Engels zijn er regelmatige werkwoorden en onregelmatige werkwoorden. Regelmatige werkwoorden (regular verbs) zijn werkwoorden die volgens de standaard manier worden vervoegd. In de verleden tijd komt er dan –ed achter het werkwoord, zoals de werkwoorden work (worked) en play (played).

Onregelmatige werkwoorden (irregular verbs) zijn werkwoorden die in de verleden tijd (past simple) of in de voltooide tijd (perfect tense) geen –ed achter het woord krijgen, maar een onregelmatige vervoeging hebben. Zo wordt ring bijvoorbeeld ‘rang’ en have wordt ‘had’. Andere bekende voorbeelden zijn to do (did – done), to bring (brought – brought) en to swim (swam – swum).

De vervoeging van onregelmatige werkwoorden moet echt uit het hoofd geleerd worden. Daarvoor moet veel geoefend worden. Waarschijnlijk staat er een flinke lijst met onregelmatige werkwoorden in het leerboek. Deze moeten helaas dus echt uit het hoofd geleerd worden. Bij sommigen werkt het om een ritme te bedenken en het zo hardop vaak te herhalen.

In dit filmpje wordt een voorbeeld gegeven: https://www.youtube.com/watch?v=gNaDvAYC0Jw

Even oefenen!

Hieronder volgen oefeningen voor de regelmatige werkwoorden. De antwoorden worden daarna ook gegeven, zodat je jouw antwoorden kunt controleren.

Vul bij de volgende zinnen de juiste vervoeging van het werkwoord in de verleden tijd in.

  1. Kevin and I ………………(work) at that shop for five weeks last summer.
  2. She ………………..(enjoy) my company. At least that is what she told me.

Antwoorden oefening:

  1. worked
  2. enjoyed

Andere bezoekers keken ook naar: Zakelijke brief in het Engels: hoe schrijf ik die goed?

 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Jeroen.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp