fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Een les Engels, twee lessen Engels, in het Nederlands is meervoud niet zo lastig. Hoe gaat dat in het Engels? Dat leggen we je hier uit!

Om van een zelfstandig naamwoord in het Engels meervoud te maken gebruik je meestal –s. Bijvoorbeeld: ‘One apple, two apples’ en ‘one phone, two phones’.
Meervoud
Er zijn ook uitzonderingen. Dat gaat om woorden die eindigen op een sisklank en een o. Bijvoorbeeld: ‘One box, two boxes’ en ‘one potato, two potatoes’. Daarbij word dus –es toegevoegd. Bij woorden die eindigen op een ‘y’ wordt de ‘y’ vervangen door –ies. Bijvoorbeeld: ‘one pony, two ponies’. Bij sommige woorden die eindigen op een ‘f’ of ‘fe’ wordt de –f of –fe vervangen door –ves. Bijvoorbeeld: ‘one knife, two knives’.


Als laaste zijn er nog een aantal woorden die geen regels kennen bij het maken van een meervoudsvorm. Dat zijn de volgende woorden:

man – men
woman – women
child – children
person – people
goose – geese
louse – lice
mouse – mice
sheep – sheep
deer – deer
tooth – teeth
foot – feet

Wil je oefenen met meervoudsvormen in het Engels? Maak dan de juiste meervoudsvorm van de onderstaande woorden!

  1. Baby
  2. Wolf
  3. Notebook

 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Jeroen.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag via de app

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp