fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Een informele brief is een persoonlijke brief. Het is een brief naar bekenden, maar ook naar mensen die je op een ontspannen, informele manier wilt benaderen.

Welke stijl van schrijven moet je precies aanhouden en hoe kan ik dit het best aanpakken? Al dit soort tips vind je hier, check it out!

Het is belangrijk om een informele brief alleen naar mensen te sturen met wie je op gelijke voet staat en niet naar bijvoorbeeld onbekenden of toekomstige werkgevers. Het is opvallend dat Engelse informele brieven nog steeds een redelijk formeel karakter hebben.
Informele brief Engels
Dit is de opbouw:

Adres

Jouw eigen adres komt altijd rechts bovenaan te staan. Je geeft hierbij de naam van degene die de brief schrijft en het volledige adres.

Het adres van de geadresseerde komt in principe alleen op de envelop te staan, maar je kunt er ook voor kiezen om het links bovenaan de brief te zetten, net onder jouw eigen adres.

Datum

Bij een Engelse brief wordt alleen de datum gegeven en niet (zoals bij een Nederlandse brief) de plaatsnaam. De datum komt onder jouw eigen adres te staan en let erop dat de maanden in het Engels met een hoofdletter geschreven worden. Bijvoorbeeld: “August 31, 2017”.

Aanhef

Omdat het een informele brief is, is de aanhef minder belangrijk dan bij een zakelijke brief. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat Mrs. gebruikt wordt voor getrouwde vrouwen en Miss. voor ongehuwde vrouwen. Als je een goede band hebt met de geadresseerde, kun je bijvoorbeeld “Hi Dave,” zeggen, maar bij twijfel kun je beter “Dear Dave,” schrijven.

Inhoud

In de brief mag persoonlijk taalgebruik gebruikt worden, maar het is wel belangrijk dat het een nette brief blijft. Hierbij enkele voorbeelden:

  • “How are you?” (Hoe gaat het?)
  • “I hope you are doing well.” (Ik hoop dat alles goed gaat)
  • “How are the kids?” (Hoe gaat het met de kinderen?)

Let er in de tekst op dat je bij afkortingen goed de ‘ gebruikt, het is bijvoorbeeld “won’t” in plaats van “wont” en “can’t” in plaats van “cant”.

Afsluiting

Probeer in een informele brief niet al te formeel af te sluiten. Hierbij enkele voorbeelden:

  • “I am looking forward to seeing you” (Ik kijk er naar uit om je weer te zien)
  • “I can’t wait to hear from you” (Ik kan niet wachten om wat van je te horen)
  • “Give my regards to…” (Groetjes aan…)

Ondertekening

Bij de afsluiting van de brief, wordt de relatie met de persoon aan wie de brief geschreven wordt nog extra duidelijk. Voor goede bekenden kun je “Best wishes,”, “Best regards,” of “Kind regards,” gebruiken. En bij geliefden of familie kan ook “Love,” of “Lots of love,” gebruikt worden.

Samenvattend:

Een informele brief schrijf je naar iemand met wie je op gelijke voet staat. In de brief mag daarom ook persoonlijke taal gebruiken, het hoeft niet al te formeel. Ook het afsluiten van de brief mag best wat luchtig, zoals je bijvoorbeeld een vriend zou begroeten.

Kan je wel een opfriscursus Engels gebruiken? Of toch even dat steuntje in de rug voor dat ene belangrijke proefwerk? Dan is bijles misschien wel wat voor jou! Kijk hier voor meer informatie.

Andere bezoekers keken ook naar: Tijden in het Engels

 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Jeroen.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag via de app

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp