START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

‘If’ zinnen

Met het woord if maak je een zin conditioneel. Maar hoe zit het precies in het Engels? Dat legt Mr. Chadd je uit!

Een conditionele zin betekent dat er een voorwaarde in de zin zit. Bijvoorbeeld: ‘If it’s raining, you should wear your raincoat’.

Er zijn verschillende manieren waarop je if sentences kan gebruiken. Allereerst gebruik je een if sentence als er sprake is van een feit. Hierbij gebruik je de present simple. Bijvoorbeeld: ‘I’m always hungry if I don’t eat breakfast’.

De tweede manier waarbij je if-sentences gebruikt is als het gaat om waarschijnlijke situaties. Je gebruikt zulke zinnen als je je voorstelt wat jijzelf of iemand anders zal gaan doen in een specifieke situatie in de toekomst. Omdat de helft van de zin zich in de toekomst afspeelt, staat de helft van de zin in de present simple en de andere helft in de toekomstige tijd. Bijvoorbeeld: ‘If you hurt me, I will hurt you too’.

De derde manier waarop je if-sentences kan gebruiken is bij onwaarschijnlijke situaties. Je gebruikt zulke zinnen als je nadenkt over iets wat nog geen werkelijkheid is. In deze zinnen wordt altijd het woord ‘would’ gebruikt. De andere werkwoordsvormen staan in de past simple. Bijvoorbeeld: ‘If I had a million euro’s I would buy myself a new macbook’.

Wil je oefenen met if-sentences? Benoem dan welke van de onderstaande zinnen over een feit, waarschijnlijke of onwaarschijnlijke situatie gaat!

  1. If I work hard in school, I will get a good job when I grow up.

  2. I would love to go on holiday if I didn’t have to go to school.

  3. I’m always crying when I see a sad movie.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Wat zijn koppelwerkwoorden?

If en when

Modal verbs

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!