Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Engelse gezegden en spreekwoorden

Net als in het Nederlands kent de Engelse taal gezegden en spreekwoorden, Mr. Chadd legt je uit wat de verschillen zijn en hoe je achter de betekenis van Engels gezegden en spreekwoorden kan komen!

Iedereen kent wel Nederlandse spreekwoorden en gezegden, zoals ‘Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel’. De betekenis van spreekwoorden en gezegden is niet letterlijk. Dit geldt ook voor het Engels. Daarom moet je de betekenis van spreekwoorden in het Engels en het gebruik ervan leren kennen.

Engelse gezegden en spreekwoorden

Om erachter te komen wat een spreekwoord betekent kan je verschillende stappen volgen. Als eerst is het handig om het spreekwoord of gezegde te vertalen naar het Nederlands en te kijken of wij een vergelijkbaar spreekwoord of gezegde hebben. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je brainstormen, is er bijvoorbeeld sprake van een tegenstelling, of een verwijzing naar de betekenis? Als laatste kan je via een zoekmachine zoeken naar de betekenis.

In de lijst hieronder staan een aantal bekende Engelse spreekwoorden en gezegdes.

  1. Break a leg. De betekenis van break a leg is veel succes. Dit spreekwoord lijkt veel op het Nederlandse ‘breek geen been’.

  2. It’s not rocket science. De betekenis hiervan is ‘het is niet moeilijk’. Als je de zin letterlijk vertaalt kom je op: ‘Het is geen raketwetenschap’. Hieruit zou je kunnen afleiden dat met dit spreekwoord bedoeld word dat het niet zo heel ingewikkeld is.

  3. Time flies when you’re having fun. Door dit gezegde te vertalen kom je bij de letterlijke betekenis, namelijk; ‘de tijd vliegt voorbij als het leuk hebt’.

Wil je oefenen met de betekenis van spreekwoorden en gezegden in het Engels te vinden? Zoek dan de betekenis van de onderstaande spreekwoorden en gezegden!

  1. So far, so good

  2. Miss the boat

  3. Call it a day

Andere bezoekers keken ook naar: Aanwijzende voornaamwoorden

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Its of It’s?

Leertips Engels

If en when: wanneer gebruik je welke?

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}