fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Net als in het Nederlands kent de Engelse taal gezegden en spreekwoorden, Mr. Chadd legt je uit wat de verschillen zijn en hoe je achter de betekenis van Engels gezegden en spreekwoorden kan komen!

Iedereen kent wel Nederlandse spreekwoorden en gezegden, zoals ‘Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel’. De betekenis van spreekwoorden en gezegden is niet letterlijk. Dit geldt ook voor het Engels. Daarom moet je de betekenis van spreekwoorden in het Engels en het gebruik ervan leren kennen.
Engelse gezegden en spreekwoorden
Om erachter te komen wat een spreekwoord betekent kan je verschillende stappen volgen. Als eerst is het handig om het spreekwoord of gezegde te vertalen naar het Nederlands en te kijken of wij een vergelijkbaar spreekwoord of gezegde hebben. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je brainstormen, is er bijvoorbeeld sprake van een tegenstelling, of een verwijzing naar de betekenis? Als laatste kan je via een zoekmachine zoeken naar de betekenis.

In de lijst hieronder staan een aantal bekende Engelse spreekwoorden en gezegdes.

1. Break a leg. De betekenis van break a leg is veel succes. Dit spreekwoord lijkt veel op het Nederlandse ‘breek geen been’.

2. It’s not rocket science. De betekenis hiervan is ‘het is niet moeilijk’. Als je de zin letterlijk vertaalt kom je op: ‘Het is geen raketwetenschap’. Hieruit zou je kunnen afleiden dat met dit spreekwoord bedoeld word dat het niet zo heel ingewikkeld is.

3. Time flies when you’re having fun. Door dit gezegde te vertalen kom je bij de letterlijke betekenis, namelijk; ‘de tijd vliegt voorbij als het leuk hebt’.

Wil je oefenen met de betekenis van spreekwoorden en gezegden in het Engels te vinden? Zoek dan de betekenis van de onderstaande spreekwoorden en gezegden!

1. So far, so good
2. Miss the boat
3. Call it a day

Andere bezoekers keken ook naar:Aanwijzende voornaamwoorden


Belinda

 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Belinda.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag via de app

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp