START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Engelse gezegden en spreekwoorden

Net als in het Nederlands kent de Engelse taal gezegden en spreekwoorden, Mr. Chadd legt je uit wat de verschillen zijn en hoe je achter de betekenis van Engels gezegden en spreekwoorden kan komen!

Iedereen kent wel Nederlandse spreekwoorden en gezegden, zoals ‘Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel’. De betekenis van spreekwoorden en gezegden is niet letterlijk. Dit geldt ook voor het Engels. Daarom moet je de betekenis van spreekwoorden in het Engels en het gebruik ervan leren kennen.

Om erachter te komen wat een spreekwoord betekent kan je verschillende stappen volgen. Als eerst is het handig om het spreekwoord of gezegde te vertalen naar het Nederlands en te kijken of wij een vergelijkbaar spreekwoord of gezegde hebben. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je brainstormen, is er bijvoorbeeld sprake van een tegenstelling, of een verwijzing naar de betekenis? Als laatste kan je via een zoekmachine zoeken naar de betekenis.

Engelse gezegden en spreekwoorden

In de lijst hieronder staan een aantal bekende Engelse spreekwoorden en gezegdes.

  1. Break a leg. De betekenis van break a leg is veel succes. Dit spreekwoord lijkt veel op het Nederlandse ‘breek geen been’.

  2. It’s not rocket science. De betekenis hiervan is ‘het is niet moeilijk’. Als je de zin letterlijk vertaalt kom je op: ‘Het is geen raketwetenschap’. Hieruit zou je kunnen afleiden dat met dit spreekwoord bedoeld word dat het niet zo heel ingewikkeld is.

  3. Time flies when you’re having fun. Door dit gezegde te vertalen kom je bij de letterlijke betekenis, namelijk; ‘de tijd vliegt voorbij als het leuk hebt’.

Wil je oefenen met de betekenis van spreekwoorden en gezegden in het Engels te vinden? Zoek dan de betekenis van de onderstaande spreekwoorden en gezegden!

  1. So far, so good

  2. Miss the boat

  3. Call it a day

Andere bezoekers keken ook naar: Aanwijzende voornaamwoorden

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Its of It’s?

Leertips Engels

If en when: wanneer gebruik je welke?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!