fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Er zijn een heleboel vormen van krediet om dingen te kunnen betalen.

Met een moeilijk woord noemen we dit ook wel financieringsmogelijkheden.

Mr. Chadd behandelt in dit artikel de meest voorkomende financieringsmogelijkheden.

Rekening courant krediet
Bij een rekening courant krediet mag je tot een bepaald bedrag in het “rood” staan. Je betaalt dan ook alleen rente over het opgenomen bedrag, maar dit zorgt ervoor dat het rentepercentage wel wat hoger is.
krediet
Lening
Een lening wordt aangevraagd om iets te kunnen betalen, bijvoorbeeld een bedrijfsauto. Een lening heeft bepaalde voorwaarden, zoals de looptijd, aflossingen en rentepercentages.

Hypothecaire lening
Deze vorm van een lening wordt gebruikt om bijvoorbeeld een huis te kunnen financieren. Het huis dat wordt gekocht fungeert hier als onderpand voor de lening. Dat betekent dat wanneer jij de lening niet terugbetaalt de bank het onderpand (hier dus je huis) mag verkopen.

Leverancierskrediet
Dit kun je zien als een lening bij een leverancier, bijvoorbeeld wanneer je geleverde goederen niet direct betaalt.

Leasing
Leasing wordt vaak gebruikt voor auto’s. De leasemaatschappij koopt een auto en “verkopen” het daarna door. Er zijn twee vormen: financiële en operationele lease. Bij financiële lease wordt je ook echt eigenaar, bij operationele lease blijft de leasemaatschappij de eigenaar.

Zo werkt de app

Factoring
Soms kun je problemen ondervinden van klanten die niet betalen. Een factoringmaatschappij regelt dit voor je. Zij betalen de factuur en zorgen ervoor dat de klant hun betaalt. Ze vragen wel een vergoeding hiervoor.

Onderhandse lening
Een onderhandse lening wordt meestal verstrekt in de persoonlijke sfeer. Bijvoorbeeld wanneer een vader geld leent aan zijn zoon. Wél is het belangrijk dat de voorwaarden van de lening goed op papier worden gezet, zodat de lening aantoonbaar is voor de Belastingdienst.

Oefenvraag
Van welke vorm van krediet is dit een voorbeeld?
“Ik vind het altijd maar een gedoe, dat vragen aan klanten of ze willen betalen. Dat besteed ik veel liever uit”.

 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Jeroen.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag via de app

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp